După cine au venit procurorii în spitalul din Caransebeș?! După Cican sau după mafia halatelor albe?!

Adrian Cican, fostul manager al Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, a chemat organele de cercetare penală pentru a tăia tentaculele unei adevărate caracatițe mafiote, dar procurorilor li s-a pus în vedere și faptul că hoțul strigă „hoții!”

Reprezentanții Ministerului Public au venit în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș în plină pandemie de coronavirus, solicitând o serie întreagă de documente. Faptul că au fost ridicate contracte și facturi legate de achizițiile făcute în timpul stării de urgență l-a determinat pe Adrian Cican să spună că acțiunea e una cu dedicație. De la ministrul Internelor, Marcel Vela. E convins că acesta se află în spatele revocării sale din funcția de manager, dar și al anchetei procurorilor. Mai spune Adrian Cican că nu-și face vreo problemă și amintește totodată de un interviu acordat pentru Express de Banat, în care afirma că se așteaptă la intimidarea sa prin deschiderea unor dosare penale. „E adevărat, a crescut exploziv datoria spitalului. Argumentat, pentru că spitalul trebuia să facă achiziții de medicamente, să facă investiții. Medicamentele, materialele sanitare, în proporție de 90% ar fi trebuit să vină cu titlu gratuit de la Ministerul Sănătății, dar nu s-a întâmplat așa. O singură  factură pentru medicamente a fost de aproape 8 miliarde! O cutie de un anumit medicament este 1.018 lei! Dacă nu aș fi făcut lucrul ăsta, intram sub incidența legii. Am deranjat, am spus anumite lucruri, s-au făcut anumite afirmații grave la adresa ministrului. Probabil că am deranjat, dar i-am spus și dânsului că nu mie frică de nimeni și de nimic. Contractele care au fost întocmite în mandatul meu îndeplinesc condițiile de legalitate. Eu dorm liniștit. Probabil caută să mă agațe cu ceva, exact ce spuneam la un moment dat, mă aștept să se facă și anumite dosare”, a comentat Adrian Cican.

Fostul manager al spitalului le sugerează procurorilor să verifice și contractele încheiate de spital în perioada când actualul ministru de Interne, Marcel Vela, era primar al Caransebeșului. „Dânsul a semnat toate contractele, subliniez, toate contactele de concesiune în detrimentul banului public și pacientului!”, acuză Cican.

gif card de energie dacus 1000x100

Referitor la achizițiile făcute în timpul stării de urgență, când procedura a fost simplificată, Adrian Cican spune că nu poate fi ridicată problema unor firme de casă sau a unor achiziții la prețuri supraevaluate, așa cum s-a lansat deja în spațiul public. Faptul că o firmă din Drobeta Turnu Severin, de la el de acasă, a montat rețeaua de oxigen din spital, se datorează doar prețului mai mic față de cel al altor ofertanți și termenului redus de executare a lucrării. În niciun caz nu ascunde alte interese, garantează Adrian Cican. La achiziția de medicamente e și mai simplu. „Cred că 80% din total valoare am achiziționat prin Unifarm, care e compania statului. Am mai achiziționat de la Farmexim și Pharma Iași. E foarte bine că fac aceste verificări. Înțeleg că nu e vorba numai de acestea, e vorba și de sesizările făcute de mine ca manager împotriva anumitor lucruri și fapte gen contracte de gărzi, gen ore și tot felul de numiri de medici șefi de secție. Și acest lucru s-a cerut! Deci probabil că e o oală mai mare!”, a avertizat Adrian Cican.

Acesta a vorbit în nenumărate rânduri despre o adevărată caracatiță care a băgat spitalul în faliment, despre o mafie a halatelor albe care s-a îmbogățit în detrimentul spitalului. Capul acestei mafii, a spus în mod repetat Adrian Cican, ar fi doctorul Gheorghe Borcean, nimeni altul decât președintele Colegiului Medicilor din România. De data asta, diagnosticul îl pun procurorii! Dacă lucrurile sunt atât de grave precum acuză cele două tabere, tratamentul ar putea fi administrat în spatele gratiilor!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/