Kilometrul 7 este pregătit pentru investitori

După ce municipalitatea a pus la dispoziția oamenilor de afaceri Parcul Industrial din Valea Țerovei, acum caută soluții și pentru alte locații similare din Reșița. În atenția Primăriei este kilometrul 7, unde deja terenul este nivelat și există rețea de energie electrică.

Deși lucrările de la kilometrul 7 au băgat în bucluc administrația precedentă, pentru că au consumat banul public fără ca lucrarea să se fi finalizat vreodată, acum executivul ia în calcul revigorarea intrării în Reșița. Asta, dacă tot s-au consumat 4 milioane de euro. Astfel că, Primăria insistă acum pe aducerea utilităților în zonă, astfel încât să o transforme într-una atractivă pentru investitori. „Există deja rețea de energie electrică și urmează a se realiza și celelalte utilități, precum și un viitor inel de centură care să facă legătura între Calea Caransebeșului și Calea Timișoarei”, precizează Biroul de Presă al Primăriei Reșița.

O altă zonă pe care municipalitatea o are în vedere pentru pregătirea pentru investitori este platoul din Poiana Golului. Aceasta însă, este vizată pentru investiții din sfera turismului, pentru crearea unei locații de agrement pentru reșițeni. Alte 2,37 de hectare sunt disponible la fosta Uzină Cocso-Chimică.

 Tarife mai mici pentru investitori
Pe lângă terenurile puse la dispoziţiția investitorilor, mai marii orașului au redus durata de eliberare a unor documente, dar și prețul terenului din Parcul Industrial. De la 0,7 euro/mp pe an, aleșii locali au aprobat 0,35 de euro/mp pe an.

Singura investiție serioasă, anunțată până acum este cea a fabricii de biciclete din oraș, în valoare de 8,6 milioane de euro. Aceasta ar urma să creeze 450 de locuri de muncă pentru Reșița.