Cum văd sindicaliștii evoluția forței de muncă

explo 1000x200

Liderii sindicali din Caraș-Severin au participat la cea mai recentă comisie de dialog social și le-au atras atenția autorităților că în ce privește forța de muncă pe direcția Reșița-Anina-Bozovici-Oravița în anii următori se vor confrunta cu un dezastru dacă nu intervin de urgență.

Liderii sindicali au tras un semnal de alarmă la cea mai recentă ședință de dialog social la care au luat parte la Instituția Prefectului Caraș-Severin. Atât președintele Blocului Național Sindical, cât și cel al Cartel Alfa au spus „prezent” convocării și au încercat să conștientize autoritățile de faptul că piața forței de muncă din Reșița, Oravița și Anina se confruntă cu o criză acută de joburi. „În ultimii 20 de ani, s-au construit culoare în Caraș-Severin. Unul este Clisura Dunării, cel de al doilea conturat este Caransebeș-Băile Herculane și cel de al treilea Reșița-Anina-Bozovici-Oravița. La ultimul întâmpinăm o problemă. Forța de muncă e la cotă de avarie. La TMK mai sunt doar 800 de angajați, iar la UCMR din 5000, câți au fost la momentul privatizării, au rămas puțin peste 3.000. Poate puterea înțelege pe ultima sută de metri că trebuie să facă ceva”, a spus Nicolae Drăgan, prședintele BNS Caraș-Severin.

 Liderii sindicali au venit cu propunerea ca la nivel de județ să se elaboreze o strategie unitară de dezvoltare și pe termen lung, astfel încât tot județul să fie salvat, și nu doar anumite localități, favorizate de investitori datorită amplasamentului bun pe care îl au. „Trebuie să ținem cont și de ceea ce se discută la nivel european. În Comisia Europeană, de exemplu, se discută strategia de dezvoltare a Dunării. Cine reprezintă județul acolo? Dacă nu interveniți din timp este posibil să ne trezim că în Caraș-Severin nu va exista vreun punct de oprire, deși turismul ar putea cunoaște o dezvoltare fără precedent dacă suntem incluși pe hartă”, a spus și Marian Apostol, președintele Cartel Alfa.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Toate aceste sugestii au fost ascultate de subprefectul Nicolae Verindeanu, care a declarat că le va comunica prefectului și conducerii Consiliului Județean.

banner maxagro