Dunca ține pe loc trenul cu hidrogen! Pentru că una vorbește, alta fumează!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a deraiat de la linia proiectului de sute de milioane de euro privind realizarea unei legături feroviare moderne între Reșița și Timișoara, dar îi acuză pe alții de rea-voință.

Romeo Dunca a făcut deja dovada faptului că e total pe lângă subiect și în aceste condiții e greu să convingă pe cineva să voteze alocarea unor sume fabuloase pentru ceea ce visează cu ochii deschiși distinsul președinte în nopțile sale albe. Șeful Consiliului Județean Caraș-Severin vede numai rea-voință, numai conspirații și interese meschine, dar tocmai el este vinovat că puțini sunt cei care cred în trenul SF.

De ce?! Foarte simplu. Pentru că Romeo Dunca a vorbit despre o linie ferată nouă, alta decât cea existentă între Reșița și Timișoara. Acum nu se mai construiește alta, ci se modernizează cea existentă. Nu se mai fac nici alte gări. Dar Romeo Dunca a spus cu nonșalanță și că habar nu are cine va fi operatorul feroviar, că nici măcar nu s-a gândit la asta. Despre flux de călători, rentabilitate și alte cele nici n-are rost să mai vorbim. Cu alte cuvinte, total pe dinafară. Și atunci, cine să aprobe milioane de euro?!

Mai mult decât atât, Romeo Dunca face totul după ureche. Exact așa cum a promis în campania electorală, când își arăta disprețul față de lege susținând că nici măcar nu va citi Legea Administrației Publice Locale, Codul Administrativ. Ei bine, tocmai din acest motiv pe adresa Consiliului Județean Caraș-Severin a venit următoarea înștiințare: „Îmi pare rău să vă spun însă nu putem semna, cu tot dragul și atitudinea constructivă pe care sper că am demonstrat-o contribuind nemijlocit la bunul mers al proiectului. Motivele sunt următoarele: Acordul de asociere prevede achiziția strict a SPF și SF, nicidecum «întocmire a documentației tehnice pentru achiziție proiect tehnic și execuție, întocmire a documentației în vederea obținerii finanțării proiectului în cadrul PNRR sau prin orice alt program de finanțare din ciclul financiar 2021 – 2027”. Mai mult, bugetul Consiliului Județean Timiș prevede doar achiziția SPF+SF și bănuiesc că același caz este valabil și pentru celelalte 3 UAT-uri.»”.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Avertismentul vine de la Consiliul Județean Timiș. Romeo Dunca știe una și bună, proiectul trebuie făcut. Cu legea se descurcă el, doar e băiat deștept. Restul sunt proști! Astăzi, în ședință extraordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin, o nouă încercare.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla rezultatul votului!

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/