Dunca, Popa, Vela și PNDL pentru Turism, rețeta lui Alin Nica pentru dezvoltarea Caraș-Severinului

alin nica

Președintele Consiliului Județean Timiș a văzut o rază de speranță în Banatul Montan, chiar dacă în mandatul lui Romeo Dunca nu s-a întâmplat mare lucru în Caraș-Severin.

Liberalul Nica vorbește despre șansa care s-a ivit pentru prima dată, aceea de a fi unite două zone: Banatul de Munte cu Banatul de Câmpie. „Romeo Dunca și Nelu Popa sunt doi exponenți alături de Marcel Vela care vor face din Caraș-Severin un model de dezvoltare. Vor face din județul Caraș-Severin, care ani de zile a fost văzut ca unul dintre cele mai sărace ale țării, unul dintre județele model pentru ceilalți, un model despre cum se poate trece de la subdezvoltare la o dezvoltare armonioasă. Noi, cei de la Timiș, trebuie să fim garanții că acest lucru se poate întâmpla.”, a spus șeful Consiliului Județean Timiș.

Nica se gândește că Guvernul Cîțu, prin Ministerul Turismului, ar putea copia Programul Național de Dezvoltare Locală inventat de Liviu Dragnea, de data asta doar pentru investiții care să revigoreze turismul românesc. „De ce nu un PNDL pe turism, care poate fi foarte important pentru Caraș-Severin, turismul fiind una dintre direcțiile care pot face din Caraș-Severin unul dintre cele mai apreciate județe din România?! Avem modele în Austria, știu că Nelu Popa și Romeo Dunca de acolo s-au inspirat atunci când au venit cu ideea să facă din Caraș-Severin un județ turistic.”, a argumentat Alin Nica.