Nou în oraș! Preparate alese pentru cei cu gusturi rafinate

whatsapp image 2021 07 27 at 17.29.45 (2)
explo 1000x200

Vor să impresioneze și își joacă cea mai bună carte – rafinamentul. În orașul de pe Bârzava, high-class devine o normalitate, iar noul restaurant Sapore di Mare o confirmă. 

Se spune despre Reșița că este prea săracă, iar afacerile de lux nu-și au locul, dar ceea ce se întâmplă în ultima perioadă este peste așteptări. Tineri inteligenți, care au ales să rămână acasă și să pună umărul la revigorarea orașului, dovedesc că și aici poți avea succes dacă știi cum să transpui corect visele în realitate.

Sapore di Mare este un alt vis concretizat, și asta pentru că un tânăr a avut viziune, a „furat” idei din străinătate și a adus acasă acel ceva de lux, după care au mulți au oftat, căutându-l în orașele dezvoltate, așa cum este cazul Timișoarei.

Dorian Florea, unul dintre administratorii restaurantului nou deschis, Sapore di Mare, a știut că dacă dorești să impresionezi pe cineva cu adevărat, trebuie să îl duci la un restaurant rafinat, cu preparate pe măsură, o combinație de iz mediteraneean, cu puțin tradițional și neapărat modernist.

whatsapp image 2021 07 27 at 17.29.47 (1)

Situat chiar la doi pași de centru, vizavi de parcul Cărășana, restaurantul Sapore di Mare deține 65 de locuri pe terasă, 45 pe terasa exterioară și încă 80 în incinta localului, un spațiu perfect chiar și pentru micile aniversări sau alte evenimente.

Avem o plajă vastă de preparate, care pe mine m-au fermecat de-a lungul anilor. De la tartar de ton, tartar de vită, steak-uri, surf and turf, păstrăv, doradă, somon, scorpie de mare, filetto di trancio di spada, ciorbă de pește, supa de pește cu fructe de mare, până la carne de cerb. Prin urmare, altceva față de ce este acum în oraș, inclusiv pieptul de rață vine ca o noutate pentru reșițeni. Am încercat să aducem pe plac tuturor celor care ne-au spus să facem ceva nou. Românii sunt obișnuiți să mănânce tradițional, să fie gustos, să fie mult, iar noi ne-am străduit să combinăm preferințele. Spre exemplu: nu le dăm gulaș sau o tocăniță de porc, ci le facem o tocăniță din carne de cerb. Avem chiar și ceafă de mistreț și atunci, automat, ei sigur vor încerca să aprecieze și vor fi mulțumiți.”, spune Dorian Florea.

sapore

Tânărul antreprenor, cu o experiență, de peste 20 de ani, în lumea restaurantelor cu multe stele Michelin, recunoaște că luxul este cel care îl caracterizează, dar mai presus de toate, „singurul lucru pe care l-aș face până la adânci bătrâneți este bucătăria”. Și pentru că vorbim despre altceva, despre rafinament, despre diversitate, raportul calitate preț este corect și foarte corect, după cum apreciază Dorian:

„Prețurile din punctul meu de vedere sunt, calitate-preț, foarte corecte. Cel mai ieftin preparat pleacă de la 10 lei și poate ajunge până la 80 de lei. Nu vom avea meniul zilei, doar că va fi un meniu „del giorno”, cu o mâncărică aleasă, spre exemplu: un mușchiuleț cu sote de ciuperci, cu o salată de crudități, să fie cât mai proaspăt, îmbinat cu o apă sau cu un fresh.

Sunt chestiuni pe care tot timpul am încercat să le facem cu bun gust, doar că ne va trebui un pic mai mult timp ca să ne obișnuim clienții. Reșițenii caută calitate, caută altceva, și o spun din experiență, doar că trebuie mai mult obișnuiți. Fiecare dintre noi am fost plecați în străinătate și am fost obișnuiți ca să mâncăm preparatele lor, iar noi am încercat să facem combinații. Avem de toate, și porc, și vită, și pește și vânat, imposibil să nu-ți placă ceva din toate acestea. Experiența mea este destul de mare pentru că am lucrat cu foarte mulți bucătari buni, de calitate și de la fiecare am furat câte ceva, iar aici, acasă am pus tot în practică”, mai declară Dorian Florea.

sapore

Sapore di Mare este deschis zilnic, de luni până joi, de la ora 08.00 la 24.00, iar în weekend, în intervalul orar: 09.00-02.00.

sapore

sapore

sapore