Dunca nu mai are nevoie de USR – PLUS! „Copiii ăștia tineri și obraznici pot avea un preț mai mic decât cel probabil plătit când a ajuns Hurduzeu președinte!”

Candidatul PNL pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin e sigur de victorie în fața unui Silviu Hurduzeu susținut de alianța PSD – Pro România – ALDE, motiv pentru care nu e dispus să accepte pretențiile exagerate ale liderilor Alianței 2020!

Negocierile dintre liberali și Andrei Plujar, respectiv Daniel Toma au eșuat. PNL și Alianța 2020 USR – PLUS vor merge pe drumuri separate la alegerile locale din 27 septembrie în Caraș-Severin. Dunca spune că USR – PLUS are pretenții exagerate de la PNL pentru a propune liste comune și că negocierile nu-și mai au sensul în condițiile în care sondajul comandat de PNL indică victoria sa categorică, iar Alianța 2020 riscă să nici nu facă pragul electoral, de 7%. Domnii Plujar și Toma au spus că e binevenită o astfel de intenție, motiv pentru care atât eu cât și Nelu Popa am făcut o ofertă peste bunul simț. Unii apropiați spunând că e chiar mult prea mult”, a explicat Dunca. Ce au oferit liberalii Alianței 2020 pentru a merge împreună în alegeri, cu candidat unic la șefia Consiliului Județean în persoana lui Romeo Dunca? Un post de vicepreședinte al Consiliului Județean și două poziții eligibile pe lista de consilieri județeni. La Reșița, Nelu a venit cu o propunere care arată și mai bine intenția pozitivă a PNL pentru o colaborare, oferind un viceprimar și doi consilieri pe locuri eligibile. La nivel de comune, am propus ca ambele grupări să-l sprijine pe candidatul ce stă în sondaje cel mai bine, indiferent că aparține USR-PLUS sau PNL”, a dezvăluit Dunca.

Omul de afaceri timișorean s-a entuziasmat repede. A fost ferm convins că negocierile se vor încheia cu acordul lui Plujar și Toma, care au cerut timp pentru a discuta și cu Dan Barna. Cu Barna a vorbit și Nelu Popa și totul părea aranjat. La discuția finală, acuză Dunca, liderii USR – PLUS s-a fi sucit. Ar fi cerut și mai mult: „patru consilieri la Consiliul Județean, cu vicepreședinte în frunte, și viceprimar la Reșița, cu trei consilieri!”

Și asta nu e tot! „La discuția despre celălalt municipiu, Caransebeș, conducerea zonală insistă ca Alianța USR-PLUS să meargă singură în alegeri! De ce oare?! Concluzia mea e simplă și clară. Deja e vorbă prea multă. Un număr de patru consilieri USR-PLUS la CJ face posibil ca, puși lângă cei 14 posibili ai stângii unite, sub coordonarea maestrului de scenă Mocioalcă, să fie tot PSD partidul care va lua deciziile la județ. În consecință, aici, la Caraș-Severin, am o mare temere ca nu cumva noi, liberalii, să fim chiar singuri împotriva tuturor”, a concluzionat Dunca.

De partea cealaltă, Andrei Plujar a dat de înțeles că el nu e disperat să câștige Consiliul Județean, cum nu e nicio problemă dacă USR – PLUS nu face pragul electoral: „Pentru mine nu ar fi o tragedie, alții văd că țin neapărat să ajungă la putere. Noi ne dorim să schimbăm Caraș-Severinul cu adevărat, vrem și propunem electoratului un Caraș-Severin pentru toți, nu pentru hoți!”