Acuzat că a țepuit firma unui om de afaceri din Maramureș și că e obligat de instanța de judecată să achite aproape 1 milion de euro, vicepreședintele PSD Caraș-Severin, Ionuț Popovici, scoate documentele pe masă și face dezvăluiri incendiare.
Totodată, spune că Romeo Dunca l-a calomniat prezentând aspecte nereale sau trunchiate cu privire la litigiul comercial dintre firma sa, Number One Group, și cea căreia șeful CJ îi plânge de milă.
„În 2019, societatea unde eu sunt acționar, a contract o lucrare de la o altă societate comercială. E fals ceea ce spunea președintele Consiliului Județean cu Romsilva. Este o prostie, dacă ieși cu astfel de aberații, înseamnă că ai o mare problemă. Noi nu aveam la firmă anumite tipuri de utilaje, astfel că am apelat la o altă societate comercială. Totul a fost bine până când cei care ne țineau contabilitatea mi-au tras un semnal de alarmă, că plătim de două ori același lucru. Cumpăram piatră de la o carieră din Bocșa, societatea noastră plătea, ni se emiteau avize de transport și tot ceea ce trebuie. Firma parteneră, având un singur angajat, ne factura și piatra, deși era angajată doar să o transporte. În plus, noi aveam 15-17 angajați, iar pe devize și pe facturi apărea cu manoperă firma respectivă deși avea un singur angajat. Eu nu am verificat câți angajați are firma respectivă, am aflat ulterior.”, a explicat Popovici.
Number One Group achitase către Sindrax Transis SRL, că despre ea este vorba, conform spuselor lui Popovici, mai mult de 10% din valoarea contractului până în momentul când a sesizat problemele. Atunci descoperise, de exemplu, că ziua de lucru cu un excavator se facturase cu 4.500 de euro! „Numai în filmele cu proști se poate întâmpla așa ceva! Am stopat plățile și am cerut să refacă documentele de plată. S-au dus la tribunalul specializat în litigii comerciale de la Târgu Mureș, de unde ei sunt. Au început o acțiune pentru sechestru asigurător. Un judecător, care nu are de unde să știe dacă acele facturi sau procese-verbale de recepție sunt adevărate sau nu, le-a luat de bune. Am primit în ziua de Crăciun o notificare de la executorul judecătoresc. Ne-am luat un avocat și am atacat această chestiune. Sunt două procese cu același obiect. Din oficiu, instanța a sesizat Parchetul. Este un dosar penal care a început la sesizarea unui judecător și astăzi suma este mult mai mică. Dacă scădem sumele pe care le-am plătit din totalul contractelor, că au fost două, scădem sub 300.000 de lei. Restul până la 1 milion nu știu cine și cum l-a calculat.”, a detaliat vicele social-democrat.
Obligație de plată pe bază de falsuri investigate de Parchet!
La Parchet s-a ajuns pentru că au fost constatate inadvertențe semnificative cu privire la utilajele care au fost închiriate, numărul de zile pentru care au fost închiriate și prețul acestora, fiind falsificat atât numărul de zile pentru care au fost închiriate utilajele, cât și prețul acestora. Cu alte cuvinte, Ionuț Popovici arată că el a fost cel prejudiciat, cel păcălit, și nu invers. Nu el a țepuit, așa cum îl acuză Romeo Dunca. Ca atare, nu se pune problema, cel puțin deocamdată, să plătească vreun leu. „Dacă se dovedesc de către procuror aceste falsuri, se desființează automat toate aceste acte, facturi, procese-verbale, contracte. Number One Group este o societate care, din 2006, a plătit taxe și impozite, a plătit salarii către oameni, către familii, nu am avut niciun fel de problemă niciodată, ne-am plătit obligațiile către stat, a fost totul în regulă până la acest litigiu. Noi ne vom apăra în continuare, iar dacă va trebui ca această societate să fie executată, exclus cu această sumă, pentru că nu o are. Când instanța dă o soluție, pentru mine este sfântă, îmi place sau nu îmi place!”, a mai spus Popovici.
Instanța a mai dat o soluție, în afară de aceea prin care oblige firma lui Popovici la plată. Este vorba despre soluția Judecătoriei Reșița, din 10 noiembrie, anul curent. Prin aceasta a fost admisă cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de petenta Number One Group SRL până la soluționarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul contestației la executare.
A încercat afaceri „murdare” și cu Primăria Reșița!
Vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin la acea dată, Ionuț Popovici are motive să creadă că totul a fost orchestrat pentru a i se pune lacăt pe firmă. Pentru că, în realitate, asta s-a întâmplat. Din momentul instituirii popririi pe conturi, firma și-a încetat activitatea. „Cineva, din rea-voință, a vrut să omoare această societate. Probabil pentru că eram eu asociat. Acum, prin prezentarea acestei situații se urmărește să se deturneze atenția de la adevăratele probleme ale județului și ale Reșiței. Această societate este foarte apropiată de Primăria Reșița. Această societate a ras efectiv platforma industrială unde se construiește, teoretic, noul mall. În spatele acestei înșelăciuni este un domn care, la un moment dat, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, primește 2,5 ha cu 20 de cenți/mp, concesiune pe 49 de ani de la Primăria municipiului Reșița. Domnul primar Nelu Popa nu știa de așa ceva, că el cum tot lipsește de la ședințele de consiliu, probabil că nu a fost atunci la ședință. Romeo Dunca a omis să spună că acel domn, din spatele acelei societăți comerciale, a fost cercetat pentru grup infracțional organizat și infracțiuni de evaziune fiscală. A scăpat de rigoarea legii doar pentru că și-a achitat prejudiciul și pentru că, între timp, s-a schimbat legea. Deci vorbim despre niște oameni dovediți ca fiind cu probleme în justiție, care au vrut să ne păcălească. Eu duc până la capăt această luptă, nu mă retrag din nicio competiție și nu dau bir cu fugiții când sunt anumite probleme!”, a încheiat Ionuț Popovici.
Personajul misterios din spatele Sindrax Trasnsis este Lucian Lascu. Numele acestuia este legat și de SC ITACA Logistic SRL, societatea care a concesionat, într-adevăr, 24.568 mp de teren în zona Țerova, de la municipalitatea reșițeană sub pretextul construirii unui depozit de deșeuri inerte. A fost cercetat alături de alte persoane pentru constituirea unui grup infracțional în vederea săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.