Fără acoperiș în prag de iarnă!

incendiu magazin teregova (1)
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Un magazin alimentar, o farmacie, o cafenea și mai multe gospodării din Teregova au fost afectate de un incendiu pornit de la un scurtcircuit electric. Aceeași cauză a dus la aprinderea unui acoperiș din Cireșa.

Două incendii declanșate de scurtcircuite electrice au făcut praf în prag de iarnă mai multe gospodării, dar și sediile unor agenți economici.

Primul incendiu a izbucnit la o casă de locuit din localitatea Cireșa, orașul Oțelu Roșu. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, cu sprijinul pompierilor voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Oțelu Roșu. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și la o parte a locuinței.

Pe timpul intervenției a fost extrasă în siguranță o butelie care prezenta pericol de explozie. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 150 mp, precum și mai multe bunuri și obiecte de mobilier din încăperile locuinței.

Cel de-al doilea incendiu a izbucnit la un operator economic din localitatea Teregova. La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și Reșița, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. În sprijin a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teregova. La sosirea forțelor, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului la întregul imobil format din casa particulară, magazin alimentar, cafenea și farmacie, precum și la nivelul acoperișului casei învecinate.

promovare banner maxagro

Pompierii au acționat pentru localizarea incendiului și limitarea propagării flăcărilor la alte case din imediata apropiere. După mai bine de 5 ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiul, nefiind înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 250 mp și încăperile acesteia, iar în interiorul magazinului alimentar, cafenelei și farmaciei au fost afectați pereți și distruse rafturi, alimente, mobilier, mai multe aparate electrocasnice etc. La casa învecinată a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 mp, fiind afectate de incendiu mai multe încăperi, precum și o terasă a locuinței.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

incendiu magazin teregova (2)

publicitate tmc 640