Dunca a săpat după bani pentru ruinele din Herculane, dar a dat peste procurorii DIICOT!

img 20210920 wa0012

Europarlamentarul Rareș Bogdan n-a găsit nici măcar la Bruxelles vreo soluție pentru înlăturarea paraginii din Băile Herculane, iar soluția președintelui Romeo Dunca se lovește de sechestrul pus de organele de cercetare penală după jaful din stațiune.

„E dureros ce am văzut. Statul e vinovat că a dat obiectivele unora care nu au investit! Eu știu că Romeo Dunca face multe pentru Herculane, el chiar a făcut, și în mod privat, și public.”, a comentat Rareș Bogdan după ce a văzut cu ochii săi cum bijuteriile arhitectonice de pe Valea Cernei sunt gata să se prăbușească în fața dezinteresului.

Ce face președintele Consiliului Județean Caraș-Severin pentru Băile Herculane?! În afară de faptul că nu-și manifestă niciodată interesul pentru clădirile de patrimoniu scoase la vânzare, unde are drept de preemțiune. „Statul nu poate să cumpere obiective și să bage bani în ele, cel puțin nu în Caraș-Severin. Nici Consiliul Județean și nici Primăria Băile Herculane nu sunt atât de potente financiar încât să-și permită să cumpere un obiectiv și să-l pună în valoare. Obiectivele importante asupra cărora există interes sunt câteva și alea sunt cu terenurile blocate. Băile Imperiale au o problemă cu terenul și cu anexele.”, a precizat Romeo Dunca pentru expressdebanat.ro.

gif card de energie dacus 1000x100

Șeful administrației publice locale se referă la Băile Neptun, clădirea emblematică din centrul istoric al stațiunii, peste Cerna, o clădire impunătoare pe care doar câțiva tineri inimoși au reușit să o țină în picioare. ONG-ul respectiv a putut interveni la conservarea clădirii pentru că pe ei nu îi interesează că terenul este al unei persoane private și este sechestrat de către DIICOT. Noi am avut o discuție cu proprietarul și i-am spus că dorim să cumpărăm terenul și ne-am blocat pentru că intenția de a vinde trebuie să înceapă de la persoana fizică respectivă. Nu este închis drumul, mai avem o rundă de discuții cu proprietarul terenului. Există însă acel litigiu din cauza căruia nu poate să beneficieze de sumele pe care le-ar obține de la noi. Fără acceptul DIICOT-ului nu se poate, iar DIICOT nu eliberează acest teren. Cel mai bine ar fi să închidă DIICOT-ul, pentru că sunt 20 de ani de când ne chinuim. Dacă se deblochează, renovăm băile, pentru că există variantă de finanțare, am identificat-o!”, a mai precizat președintele Dunca.

Băile Neptun sunt astăzi proprietate a Primăriei Băile Herculane, însă terenul de sub clădire îi aparține lui Valeriu Verbițchi, personaj-cheie într-un dosar instrumentat de DIICOT privind devalizarea societății care administra întreaga infrastructură hotelieră și turistică din stațiune.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/