Andrei Ungur: Ludovic Orban va reface coaliția în 48 de ore!

andrei ungur

A fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, atât în guvernarea Orban, cât și în mandatul actualului premier, Florin Cîțu, dar asta nu-l împiedică să spună tranșant cine e mai potrivit pentru a conduce PNL și chiar Guvernul României.

Andrei Ungur admite că luptele pentru șefia partidului au depășit cu mult limitele, dar e convins că apele se vor liniști imediat după congresul la care liberalii își aleg președintele. „În ambele mandate eu am reprezentat PNL Caraș-Severin. Nu ne-am dorit acest război, trebuie să așteptăm rezultatul alegerilor din 25 septembrie și apoi toți liderii să se pună la masă și să continue în echipă pentru că nu e normal unde s-a ajuns. Să transform o bătălie internă în una externă nu este normal. Au greșit ambele tabere.”, a comentat actualul administrator public al județului Caraș-Severin.

Referitor la criza din fosta de acum coaliție de guvernare, Andrei Ungur merge doar pe variantele expuse pe larg de președintele PNL, Ludovic Orban: „Domnul președinte a spus care sunt variantele: un guvern cu majoritatea de până acum, un guvern susținut de PSD, adică de dracul, sau opoziția. Nu cred că PNL în momentul ăsta își permite să rămână în opoziție pentru că așteptările sunt foarte mari.”

Liberalul cărășean se așteaptă mai degrabă ca Guvernul Cîțu să fie demis prin moțiune de cenzură, iar apoi să revină în actualitate parteneriatul PNL cu USR PLUS. „Eu cred că domnul Orban va reface coaliția în 48 de ore, așa cum a promis, cred în capacitatea lui de coagulare a forțelor de dreapta. Partidul va merge mai departe, lucrurile se vor așeza natural după data de 25.”, a mai spus Ungur.