Dunărea, sărbătorită de Ziua Mediului printr-un concurs de eseuri, afișe și fotografii!

Ca în fiecare an, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă sărbătoreşte „Ziua Mediului”, iar activitatea face parte din proiectul „Verde pentru școala mea”.

În acest an, doamnele profesoare Albu Doina, Cojocaru Victoria şi Corcodel Maria, coordonate de responsabilul proiectului, prof. Lupu Mariana, vor finaliza în 5 iunie concursurile de eseuri, afişe şi fotografii cu subiect „Dunărea”. Concursurile s-au desfăşurat în cadrul liceului cu elevii participanţi la proiect, afişele şi fotografiile urmând a fi expuse la finalizarea proiectului la expoziţia ce va fi deschisă la casa de cultură din Moldova Nouă.

Proiectul „Verde pentru școala mea”este implementat în perioada 20 aprilie 2015 –1 august 2015, de Fundaţia Activity împreună cu partenerii: Grup Şcolar „Clisura Dunării” Moldova Nouă şi  Primăria Moldova Nouă .

Proiectul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin Programul Spații Verzi, Componenta Spaţii Verzi Urbane.

Valoarea totală a proiectului este de 12.918 lei. Valoarea fondurilor primite  este de 9.000  (69,6 la sută) lei, iar fondurile în valoare de 3.918 (30,33 la sută) lei reprezintă contribuţia partenerilor.

Contribuţia bugetată este exclusiv în bani, contribuţia în natură (manopera, lucrări gospodăreşti mari) nu au fost bugetate. Scopul proiectului este: „Reabilitarea cu materiale naturale a parcului şcolar existent printr-o intervenţie neinvazivă asupra mediului înconjurător implicând activ elevii, pǎrinţii şi comunitatea localǎ”.

Rezultatele care se așteaptă în urma implementării proiectului se referă la realizarea parcului şcolar; conştientizarea celor 1.837  de elevi ai şcolii cu privire la problemele mediului şi necesitatea unui comportament responsabil atât în cadrul activităților concrete, cât și a educației ecologice realizate; implicarea celor 1.837 de elevi, 50 de părinţi şi 5 angajaţi ai Primăriei Moldova Nouă în lucrările de amenajare şi întreţinere a parcului. În cadrul aceluiași proiect se va realiza o expoziție de fotografii ce va rămâne deschisă 3 săptămâni.