PREMIERĂ. Firmele nu mai vor bani de la stat!

explo 1000x200

Administrația locală din Moldova Nouă s-a confruntat cu o premieră în domeniul construcțiilor: nicio firmă nu s-a arătat interesată să construiască un drum, astfel că oamenii de afaceri au ezitat să se înscrie la licitație, iar construirea șoselei a fost amânată.

Cel mai important proiect pe care îl derulează Consiliul Județean la Moldova Nouă se referă la punerea în funcțiune a unui bac peste Dunăre. Rolul Primăriei este să asfalteze șoseaua care face legătura între drumul național și portul în care va ancora mijlocul de transport peste apă. „La licitație nu s-a prezentat nimeni, astfel că am reluat procedura care prevede reabilitarea drumului până la Dunăre. Văd că de această dată deja sunt câteva firme care s-au arătat interesate de efectuarea lucrărilor. Sperăm să nu mai fie probleme acum!, a spus primarul Matei Lupu. În ce privește construirea bacului propriu-zis pentru transportul greu pe Dunăre, acesta este în lucru, după ce Consiliul Județean a adjudecat licitația, iar Șantierul Naval Orșova a câștigat-o.

Parteneriatul dintre CJ Caraș-Severin cu Primăria Moldova Nouă și cea din Veliko Gradiște poate dezvolta întreaga zonă de sud a județului, mai ales că odată cu finalizarea proiectului privind transportul autovehiculelor grele drumul șoferilor va fi scurtat considerabil.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Termenul de finalizare a lucrărilor pentru bac este noiembrie 2015. Lucrarea este de circa 2,1 milioane euro, iar bacul va putea transporta autovehicule grele de la Moldova Nouă la Veliko Gradiște, ceea ce înseamnă o emancipare clară a zonei. Pe lângă acest proiect, un altul care vizează Clisura se referă la construirea unui pod la Socol, care va lega județul de Biserica Albă.

 

banner maxagro