SECĂŞAN: „Practică medicală, neconformă cu legislaţia în judeţ!”

Clinica mobilă de oftalmologie care a fost prezentă la Reşiţa, zilele trecute, pare să fi ridicat o serie de probleme în domeniul medical. Consultaţiile gratuite oferite cetăţenilor nu le-au prea convenit medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Chiar dacă reşiţenii s-au bucurat de consultaţiile oftalmologice gratuite oferite de Clinica Vista Vision, în Parcul Tricolorului din municipiu, la sfârşitul săptămânii trecute, cadrele medicale de la secţia de oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa şi-au arătat nemulţumirea protestând. Doctorul Dumitru Secăşan, managerul spitalului, susţine că tot ceea ce s-a întâmplat în parcul din Reşiţa a fost un tip de practică medicală care nu este conformă cu legislaţia în Caraş-Severin. Cei de la clinica mobilă au oferit servicii pentru populaţie fără a deţine o autorizaţie de funcţionare din partea primăriei.

Pentru a putea desfăşura o activitate medicală în afara spitalului este nevoie de o autorizaţie de funcţionare. De altfel, orice activitate care nu are o autorizaţie de funcţionare şi în spatele acesteia nu există certificat de liberă practică, eu nu aş numi-o activitate de tip medical. Or, în Parcul Tricolorului s-a desfăşurat o activitate în urma cărora s-au recomandat consultaţii oftalmologice în alte centre decât în centrul Reşiţa, precum şi prescrieri de intervenţii în alte centre. De asta, aş vrea să ştiu care este documentaţia care a stat la baza eliberării acelei închirieri de spaţiu în care se fac aceste consultaţii oftalmologice în Parcul Tricolorului”, a declarat, pentru Express de Banat, Dumitru Secăşan, managerul spitalului din Reşiţa. Potrivit acestuia, există şi o practică numită „Protecţia consumatorului” sau „Protejarea pacienţilor”, în care pot fi duşi uşor în eroare de tot felul de firme care practică activităţi neconforme.

Primăria va ţine cont de sesizare

Reprezentanţii administraţiei locale susţin însă că la Reşiţa au mai fost de vreo două ori diverse firme care au oferit gratuit asistenţă, în general fiind servicii oftalmologice. În ceea ce priveşte închirierea spaţiilor, primăria are dreptul să facă acest lucru.

De acum încolo, pentru toate solicitările şi parteneriatele de acest gen, vom face informări prin care consilierii locali, medicii vor putea analiza situaţia şi ulterior aproba. Noi putem să închiriem un spaţiu pentru activitate, mai ales dacă este gratuit, mai departe nu ştim ce se întâmplă, pentru că ei vin cu tot felul de documente care atestă faptul că se duc în foarte multe oraşe. De altfel, au venit şi la noi să facă o faptă bună. Că nu iese în final ceea ce îşi doresc dânşii şi noi, este cu totul altceva şi, ca să nu apară nereguli în viitor, cadrele medicale pot veni oricând să se pronunţe”, a explicat edilul-şef Mihai Stepanescu.

CITEŞTE ŞI: Coadă la consultaţiile oftalmologice gratuite!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/