De Ziua Dunării, sunt curățate malurile fluviului

Pentru că pe data de 29 iunie este celebrată Dunărea la nivel internațional, voluntarii de la EcoStuff România vor curăța malurile Dunării în cadrul acțiunii „Danube Cleanup”.

 De la intrarea Dunării în țară și până la Moldova Nouă, voluntarii participanți vor face o plimbare pe malul apei pentru a recolta toate gunoaiele ce plutesc nestingherite și strică aspectul fluviului. Astfel, acțiunea începe pe 29 iunie, Ziua Internațională a Dunării, și se derulează cu sprijinul Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, alături de pădurarii Parcului Natural Porțile de Fier și Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin.

Deșeurile colectate vor fi ridicate de doi operatori, Lineo Design pentru reciclabile și Ionela SRL pentru toate celelalte. Toți cei care doresc să participe la această acțiune sunt rugați să-și anunțe participarea folosind pagina evenimentului creat pe Facebook. Va fi o acțiune prin care dorim să mulțumim tuturor celor din amonte care au grijă ca toate peturile și gunoaiele lor plutitoare să ajungă aici”, se precizează într-un comunicat de presă sosit în redacție.

Deși acțiunea se derulează în ziua de sâmbătă, voluntarii participanți vor sosi vineri la malul Dunării pentru o seară de tabără la cort, unde nu vor lipsi distracțiile din natură, cu foc de tabără și cântece.