Microbuz răsturnat aproape de Reşiţa!

Un accident de circulaţie a avut loc în această seară pe Drumul Naţional 58, între Reşiţa şi Caransebeş. Şoferul şi şapte copii au fost transportaţi la spital.

UPDATE, ora 11:39 Cauzele accidentului

Polițiștii au stabilit circumstanțele în care s-a produs accidentul. Se pare că unul dintre copii, o fetiță, ar fi suferit totuși răni mai grave. „După o curbă la dreapta deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător, carosabil umed, șoferul pierde controlul volanului şi se răstoarnă pe partea stângă. În autoturism se mai aflau încă 14 minori. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unei fete şi rănirea uşoară a altor 9 copii. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

UPDATE, 28.06 ora 10:05

Poliția județeană a constatat în urma verificărilor că în autoturismul de opt locuri plus cel al șoferului erau transportați 14 copii. Din aceștia, din fericire, doar un singur copil a ajuns la spital cu o coastă fisurată, restul au mici lovituri cauzate de accident. „De fapt, în urma verificărilor efectuate, am stabilit că în autoturism (opt+unu locuri) erau transportați ca pasageri 14 copii, cu vârste cuprinse între cinci și 15 ani. Din fericire, având în vedere tragedia care se putea întâmpla, consecințele nu au fost foarte grave, un singur copil suferind o fractură costală, ceilalți având diverse traumatisme mai ușoare (contuzii, excoriații)”, apare într-o precizare din partea Poliției Rutiere Caraș-Severin.

În cursul zilei de astăzi, continuă cercetările pentru a stabili ce alte încălcări ale legii au fost făcute în urma acestui transport.

 

UPDATE, 27.06 ora 21:30

Un microbuz plin cu copii s-a răsturnat astăzi, în jurul orei 20:00, pe Drumul Naţional 58, în afara localităţii Păltiniş, judeţul Caraş-Severin. Potrivit poliţiştilor, un tânăr de 18 ani conducea microbuzul în care se aflau cei mici. Întrucât carosabilul era umed, acesta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi s-a răsturnat pe şosea. Băiatul avea permisul din luna februarie a acestui an.

Din primele verificări s-a stabilit că în autoturism se aflau 12 copii şi şoferul, opt dintre aceştia fiind transportaţi la spital de către ambulanţă şi participanţi la trafic. Din investigaţiile medicale rezultă că niciunul dintre cei transportaţi la spital nu prezintă leziuni care să le pună în pericol viaţa. Copiii au vârste cuprinse între 5 şi 14 ani şi se deplasau pe traseul Păltiniş – Valea Denii, pe o distanţă de 10 km”, explică agent principal Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

În prezent, poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul, urmând a se lua măsurile ce se impun, în funcţie de natura leziunilor suferite de pasagerii din autoturism.

banner 1000 x 100 hd