Dumitru Rujan: „Munca reșițenilor de la Combinatul Siderurgic Reșița trebuie recompensată echitabil și corect!”

dumitru rujan deputat
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Deputatul de Caraș-Severin, Dumitru Rujan, a depus o propunere legislativă care să permită ca angajații din siderurgia reșițeană să fie răsplătiți corespunzător pentru munca în condiții speciale.

„Munca reșițenilor de la Combinatul Siderurgic Reșița trebuie recompensată echitabil și corect!”, este de părere deputatul liberal Dumitru Rujan. Acesta a depus, alături de colega sa de partid, Vetuța Stănescu, propunerea legislativă pentru modificarea Anexei nr. 2 și a Anexei nr. 3 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Prin această măsură, s-ar completa lista locurilor de muncă încadrate în condiții speciale și cu alte poziții, precum: cocserie: maşina de şarjare, aşezarea şi etanşarea uşilor, încălzirea bateriilor şi a colectoarelor de gaze – platformele de pe bateriile de cocs şi semicocs, scoaterea uşilor, transportul cocsului la stins, stingerea şi sortarea cocsului; sectorul chimic al cocseriei: chimizarea gazului de cocs, distilarea gudroanelor, ambalarea şi încărcarea în vrac a produselor chimice rezultate şi fabricate; prepararea de minereuri: măcinare, flotare, filtrare, sortare, sfărâmare și expediere, activitatea desfăşurată de personalul din activitatea de aglomerare, precum și altele.

„Îmi doresc ca prin acest proiect de lege să recunoaștem munca unor oameni, care au muncit în condiții speciale pentru a-și asigura traiul de zi cu zi. Am încredere că legea va fi adoptată în cel mai scurt timp și le mulțumesc anticipat colegilor pentru votul lor. Prin intermediul activității mele voi fi alături de cetățenii din Caraș-Severin, dar și de restul românilor.”, transmite Dumitru Rujan.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/