Consilierul județean a părăsit UNPR în mare discreție, fără să își prezinte public decizia, însă explicația pe care a dat-o astăzi a avut la bază dezamăgirea față de ceea ce se întâmplă în alianța din care a făcut parte în Caraș-Severin.
Contrar curentului, de a părăsi partidele aflate în opoziție și de a se înscrie în PSD, alesul județean a părăsit UNPR, partid care se află în alianță cu social-democrații și conservatorii, și a trecut la PNL.
Afirmațiile făcute de acesta la adresa alianței politice sunt extrem de dure. „Nimeni nu este de neînlocuit într-o funcție, oricât de importantă ar fi ea. M-am hotărât să fac pasul acesta pentru că alianța politică în care se afla UNPR m-a dezamăgit inclusiv pe plan local. Știam câte ceva ce era în PSD, dar nu mi-am imaginat că lucrurile pot ajunge atât de departe. Dovadă sunt evenimentele recente legate de numele unor primari, președinți de consilii județene și parlamentari. Noi nu aveam niciun cuvânt de spus în Caraș-Severin. Noi, cei din UNPR, eram cu obligațiile, iar ei cu drepturile. Personal, m-am simțit neglijat în această alianță politică”, a spus Romeo Dumitrescu, consilier județean.
Tot la capitolul „consilieri județeni”, la PNL au mai trecut Sorin Madina şi Daniel Surdu, ambii aleși pe listele PP-DD, dar și Lenuța Ciurel, care a părăsit PDL și a trecut la PSD.
Deontologic ar fi ca înaintea numelui persoanei despre care se vorbeşte într-un articol să fie trecut, în general şi prescurtarea profesiei sale pentru care a terminat o facultate. În Caraş există mulţi “Romeo”, poate şi mai mulţi “Dumitrescu”, dar unul este doctorul Romeo Dumitrescu. Dacă în cazul parlamentarilor nu se uită niciodată să se precizeze că este deputat sau senator, aleşii localo fiind antenumiţi “consilieri”, prefectul, primarul etc., oare de ce un doctor, inginer sau arhitect nu poate fi abreviat în faţa numelui cu titlul său.