O doză de vaccin antigripal la 6 persoane. Cum se împarte stocul primit în Caraș-Severin?

În Caraș-Severin au ajuns 1.560 de doze, însă numărul cetățenilor care ar trebui vaccinați se apropie de 11.000, potrivit recomandărilor medicilor.  

Grupele de persoane considerate de risc de a dezvolta complicaţii datorate gripei  şi pentru care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea antigripală, pentru sezonul 2014-2015, identificate în Caraş-Severin sunt cele cuprinse cu vârsta între 6 luni și 64 de ani, care apar în evidențele DSP cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm și virusul HIV.

În Caraş-Severin au fost catagrafiate 10.823 de astfel de persoane, iar în plus față de acestea în județ mai sunt 238 de gravide. Vizați ar trebui să fie inclusiv cei care lucrează în sistemul sanitar, iar numărul medicilor, al asistentelor și al personalului auxiliar se ridică la 3.120.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Judeţului Caraş-Severin i-au fost repartizate, deocamdată, 1.560 de doze de vaccin antigripal. În raport cu utilizarea vaccinului vor fi înaintate, dacă va fi nevoie, cereri suplimentare. Până în prezent la nivelul judeţului nu au fost raportate cazuri de gripă”, a spus Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

 

banner 970 x 250