Ductil Steel a intrat în reorganizare. Oțelu Roșu, privat de 1,3 milioane de lei!

po 1000x100px (3)
explo 1000x200

Începutul de an nu aduce nicio veste foștilor muncitori de la Ductil Steel Oțelu Roșu. Singura certitudine este că în decembrie anul trecut fabrica a intrat alături de Ductil Steel Buzău în reorganizare.

„Adunarea Generală a Creditorilor de la Mechel a aprobat planul de reorganizare, întocmit pentru trei ani de zile”, a precizat fostul lider de sindicat, Victor Sabău. „În acest plan a fost cuprins un buget pentru întreaga perioadă, în situația în care nu se va reuși vânzarea combinatului aflat în prezent în conservare”, spune Sabău. Deși conducerea Mechel a purtat discuții avansate cu potențiali cumpărători, pentru a reporni uzina, nicio companie nu s-a decis asupra achiziționării. „Punctul de lucru de la Oțelu Roșu nu se va vinde pentru a fi tăiat la fier vechi, el trebuie vândut ca și o unitate productivă”, precizează  Victor Sabău.

Până atunci, foștii muncitori rămân cu speranța redeschiderii oțelăriei pe Valea Bistrei, pentru că altă șansă de angajare nu se întrevede.

banner 1000 x 100 hd
expresb 1000x100

Repornirea combinatului ar însemna redresarea economiei în orașul de pe Bistra, menționează primarul Luca Mălăiescu. „1,3 milioane de lei se resimțeau lunar în comerțul și alimentația publică în urma salariilor primite de angajați. Alți 60.000 de lei se întorceau în bugetul primăriei din CAS –urile datorate către stat din salariile muncitorilor. Sunt fonduri importante ce ar fi ajutat bugetul orașului”, spune Luca Mălăiescu.

banner 1000 x 100 hd
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif