Drumurile spre Semenic şi Muntele Mic, pe locurile 3 şi 4 după Transfăgărăşan şi Transalpina!

Proiectul lui Romeo Dunca pe Muntele Mic are tot mai mari şanse să devină realitate după ce şi administraţia judeţeană şi-a manifestat disponibilitatea de a investi în infrastructură.

Zonele turistice din Caraş-Severin sunt mult prea puţin puse în valoare şi atrag foarte puţini turişţi, iar pentru asta e de vină în mare măsură infrastructura deficitară. Situaţia s-ar mai putea schimba odată cu finalizarea drumului Văliug – Slatina Timiş, dar şi cu modernizările de la Muntele Mic. Omul de afaceri Romeo Dunca se chinuie de ani buni să pună acolo bazele unei adevărate staţiuni montane şi, după foarte multe piedici, după ce a trimis în puşcărie oamenii care i-au cerut şpagă, spune că acum simte un alt sprijin din partea autorităţilor judeţene. „Mă bucur că autorităţile fac eforturi pentru a sprijini o investiţie serioasă pe Muntele Mic. Chiar dacă suma nu e mare, orice ban e important şi e un semn foarte bun, un semn pozitiv,că se doreşte şi că oamenii, în limita posibilităţilor, sprijină această investiţie. La urma, urmei, ca să nu se înţeleagă faptul că am cerut lucruri deosebite, am cerut amenajarea parcării şi drumului care aparţin Consiliului Judeţean, unde şi noi am participat cu manoperă. Racordul electric ne ajută foarte mult, deoarece, odată funcţionând această instalaţie, va aduce valoare şi încredere celor care ar trebui să investească mai mult în celelalte obiective turistice. Pentru mine, după atâţia ani de luptă, e un semn foarte bun că administraţia judeţeană doreşte într-adevăr să sprijine o activitate privată”, a declarat Romeo Dunca.

Afaceristul timişorean a spus că lucrările la proiectul său u început de mult, telescanul fiind deja montat în mare parte, la fel ca şi celelalte echipamente şi instalaţii. „Ne-am oprit pentru că nu am avut racord electric. Mai avem două sau trei săptămâni de lucru pentru a realiza investiţia”, a mai spus Dunca.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, spune că acest gen de investiţii sunt singurele care se pot realiza din bugetul judeţului, oricare altele căzând în sarcina mediului privat. „Dezvoltăm în fapt zona Muntelui Mic cu participarea Consiliului Judeţean, care, contrar unor afirmaţii făcute de-a lungul timpului, de persoane neiniţiate, a construit drumul de la Văliug la Slatina Timiş, a construit drumul pe Muntele Mic, ceea ce înseamnă dezvoltarea turistică a acelor zone. Asta face Consiliul Judeţean. Nu cumpără hoteluri, dar dezvoltă infrastructura în zonele turistice. Noi am făcut acest lucru pentru masivul Semenic şi Muntele Mic. Sunt drumurile aflate pe locurile 3 şi 4 ca altitudine în România, după Transfăgărăşan şi Transalpina, drumuri făcute din fonduri guvernamentale pe vremea lui Ceauşescu. Aceste drumuri, pe Muntele Mic, la 1.800 m altitudine, şi cel care traversează masivul Semenic, la 1400 de metri altitudine, au fost făcute din fonduri europene şi judeţene”, a declarat Frunzăverde.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/