Drumurile rămân sparte! Asfaltări blocate în mai multe cartiere ale municipiului Lugoj

Continuarea programului de asfaltare a drumurilor din cartierul de case, ridicat pe locul fostei unități militare de infanterie din strada Timişoarei, depinde de finalizarea acordului cu Ministerul Apărării pentru transferul unui teren de peste 8.000 mp, care a fost votat în Consiliul Local Lugoj. Lucrările pentru străzile care au rămas de modernizat din lotul trei vor fi amânate până la efectuarea transferului.

„Este un proiect de asfaltare multianual, banii au fost cuprinși în buget, proiectul există, dar lucrările vor fi demarate după ce se va finaliza acordul cu MApN. După ce proiectul a trecut de Consiliul Local, s-au mai cerut câteva lămuriri în documentele pe care noi le-am trimis. Finalizarea acordului este în lucru și se așteaptă decizia finală.”, a spus Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului. Pentru acest an au fost prevăzute pentru asfaltare încă trei străzi, în cartierul Militari, unde în urmă cu doi ani, locuitorii au chemat autoritățile la fața locului, nemulțumiți că asfaltarea drumurilor și finalizarea reţelei de canalizare promise nu s-au realizat.

Gurile de canal, „vinovate” în Micro IV

Asfaltarea cartierul Micro IV, din strada Nera, nu a fost realizată nici la o lună după ce drumul principal a fost frezat şi spart, înrăutăţind şi mai mult accesul maşinilor către cele 48 de scări de bloc. Promisiunile făcute în urmă cu două săptămâni nu au fost respectate şi, cel mai probabil, se amână pe termen nedefinit. Lucrările s-au blocat la gurile de canalizare, care trebuie ridicate la nivel. De când s-a terminat decaparea stratului vechi de asfalt, nicio gură de canal nu a fost mişcată din loc. „Chiar şi săptămâna aceasta au spus că vor intra să asfalteze. Trebuie făcute câteva aduceri la nivel a unor capace de canalizare. Nu mai putem da un termen de finalizare, pentru că au mai promis că o să asfalteze şi nu s-a întâmplat. Nu este o lucrare foarte grea, dar se tot amână.”, a venit cu detalii Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului. Asfaltarea cartierului Micro IV face parte dintr-un lot licitat în 2018. Firma care a câştigat contractul este aceeaşi care execută în prezent reparaţiile şi plombările la peste 100 de străzi din municipiu.