Acţiunile de prevenire a răspândirii COVID-19 continuă la Anina

Lupta împotriva temutului virus din China continuă în toate zonele orașului condus de primarul Gheorghe Românu.

De la începutul pandemiei, echipe din cadrul administrației publice locale Anina dezinfectează săptămânal toate scările de bloc și toate străzile UAT-ului, întregul demers având ca scop limitarea pe cât posibil a răspândirii COVID-19.

Pentru a înlătura orice risc cu privire la sănătatea oamenilor, primăriile au avut obligația de a achiziționa și monta dispozitive pentru dezinfectant la fiecare scară de bloc. Astfel, în urbea cărășană, toate cele 120 de scări de bloc au fost echipate corespunzător, edilul Românu însemnându-i pe pe cetățenii de bună credință să aibă grijă de recipiente.

Deși o parte din primăriile de pe raza județului Caraș-Severin și nu numai au luat hotărârea de a distribui materiale de protecție cetățenilor, Gheorghe Românu spune că de echipamente de protecție au beneficiat echipele mobile care vin în sprijinul oamenilor în privința achiziționării celor necesare (alimente, medicamente), acesta fiind de părere că momentan acțiunile de dezinfecție și dispozitivele pentru dezinfectant își demonstrează eficiența.