Drumuri reabilitate la Rugi și Păltiniș

Membrii Composesoratului Rugi reclamă starea deplorabilă a drumului forestier care face accesul la pădure, dar şi a Drumului Judeţean 587, care se intersectează cu drumul forestier. Acesta este cuprins în Programul naţional de dezvoltare a infrastructurii (PNDI) şi urmează a fi modernizat începând din primăvară.

Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat al judeţului Caraş-Severin va trece la repararea drumului, acolo unde s-au format gropi. Din partea Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, marţi, 31 ianuarie, o comisie formată din reprezentanţi ai Serviciului Legalitatea Actelor şi a Corpului de Control al Prefectului, se va deplasa la faţa locului, pentru a se lua măsurile necesare în vederea deblocării situaţiei.

În ceea ce priveşte declaraţiile tendenţioase şi fără temei ale unor oameni politici, prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, spune că stă la dispoziţia acestora, pentru a răspunde la nelămuririle avute, dar şi pentru a putea prezenta oamenilor situaţiile reale.

„Chiar dacă sunt oameni politici care încearcă să crească în ochii electoratului, declaraţiile pe care le fac trebuie să fie responsabile şi să arate realitatea. Este uşor să stai la căldură, în birou, şi să îţi dai cu părerea despre cum ar trebui alţii să rezolve problemele, în condiţiile în care, luările de cuvânt în Parlamentul României, sunt inexistente. Probabil, că tot din acest motiv, unora dintre parlamentarii Opoziţiei le este greu să se intereseze de situaţia reală, existentă în judeţul Caraş-Severin, fapt pentru care fac declaraţii total lipsite de adevăr”, a precizat prefectul Octavian Ţunea.

În plus, în ciuda celor susţinute de către unii oameni politici, dar şi de membrii composesoratului, şi anume, că pădurea de pe raza localităţii Rugi ar aparţine acestora din urmă, trebuie subliniat că această formă asociativă a solicitat, pe cale judecătorească, pronunţarea unei hotărâri, prin care să se poată înscrie în cartea funciară, ca proprietar al pădurii. Dosarul a fost soluţionat, însă, în defavoarea acestei forme asociative, atât la Tribunalul Caraş-Severin, cât şi la Curtea de Apel Timişoara.

tmc 640