Drumuri noi în Reșița! Te-ai fi gândit la aceste variante?

resita din drona spre muncitoresc

Fie că vorbim despre un acces mai rapid dintr-o zonă în alta, fie că ne referim la pregătirea unor noi trasee pentru transportul în comun, administrația reșițeană vrea să creeze rute în oraș prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Primăria Municipiului Reșița are nevoie de aproape 130 de milioane de lei din bugetul de stat și de alte 15 milioane din cel local pentru a pune la punct 5 trasee în oraș care să faciliteze accesul în diverse zone. Sunt drumuri noi, așadar nu este vorba despre reabilitare sau modernizare, ci despre amenajare de la zero.

CITEȘTE ȘI: Străzile problematice ale Reșiței își caută salvarea la „Anghel Saligny”

Cel mai costisitor dintre ele, cu o valoare de circa 62 de milioane de lei, este o legătură rutieră între artera principală a Reșiței, Parcul Industrial și zona de regenerare urbană Mociur în vederea extinderii transportului în comun. Proiectul include canalizare pluvială și sisteme de captare a apelor pluviale, poduri și pasaje. Drumul va avea o lungime de 3.691 de metri, iar durata implementării ar fi de 27 de luni.

O altă legătură rutieră ar urma să fie amenajată între Drumul Național 58 și Valea Țerovei, pe o lungime de 4.735 de metri, astfel încât să fie simplificat accesul în zona industrială. Proiectul, cu o valoare totală de 29,66 milioane de lei, va fi terminat în 34 de luni.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Un alt drum va fi amenajat în Govândari, sub forma unei bretele de legătură în Micro I, cu ieșire spre Bulevardul Muncii. În același timp vor fi realizate spații verzi și locuri de parcare. Aceste legături vor ușura mult deplasarea în momentul în care vor începe lucrările pentru calea de rulare a tramvaiul, astfel că locuitorii din Micro I vor avea acces spre centrul orașului sau în sens invers, spre Kaufland și apoi spre Bocșa prin Bulevardul Muncii. Proiectul necesită 28,86 de milioane de lei, perioada de implementare fiind de 34 de luni. Lungimea totală care va fi amenajată este de 2.332 de metri.

O arteră de legătură ar urma să fie realizată între strada Căminelor, cartierul Mociur și Universalul Vechi, cuprinzând Strada G. A. Petculescu, Strada Crișan, Strada Independenței și Strada Oțelului. Costul acestei lucrări, pe o distanță de 1.300 de metri, se ridică la 17,11 milioane de lei, cu o perioadă de implementare de 21 de luni.

Tot prin „Anghel Saligny”, administrația locală vrea să amenajeze un drum colector care să plece din strada Mihai Eminescu și să se oprească în strada Toamnei. Este vorba despre 1.100 de metri care ar fi gata în 10 luni contra sumei de 7,36 de milioane de lei. Acest drum va traversa străzile Ion Creangă, Roșiorilor, Salcâmilor și Dobrogeanu Gherea.

banner maxagro