Drumuri mai scurte pentru viitorii pensionari din Caransebeș?

Drumurile bătute de gugulani la Casa de Pensii de la Reșița pentru a-și rezolva problemele legate de întocmirea dosarului de pensionare atrag atenția din nou reprezentanților Guvernului în teritoriu. La recenta întâlnire de audiențe avută de prefectul județului Caraș-Severin, Matei Lupu, în Caransebeș, consilierul local Florin Bogdea a ridicat problema înființării unui punct de lucru al Casei Județene de Pensii, în patria gugulanilor.


Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Florin Bogdea, a menționat că nu este normal ca în Caraș-Severin că nu fie puncte de lucru și populația să fie nevoită să bată drumul la Reșița pentru rezolvarea acestei probleme. „Noi am verificat, de exemplu, în județul Timiș există punct de lucru la Lugoj, Deta, Sânnicolau Mare, Făget, Jimbolia, Buziaș și atunci mă întreb de ce nu se poate face în Caraș-Severin un punct de lucru la Caransebeș, așa cum a și fost odată, pentru că aici ar veni toți locuitorii de pe văile Timișului, Cernei, Bistra”, a precizat Bogdea.

Prefectul Matei Lupu a declarat că este și dorința sa ca, măcar o dată pe săptămână, să se trimită un angajat în teritoriu.

Acest subiect a fost intens dezbătut atât de fostul primar Marcel Vela, cât și de actualul primar Felix Borcean prin adrese trimise la Ministerul Muncii și Justiției Sociale a menționat în cadrul audiențelor juristul primăriei, Ana Bratu.

„S-a primit și răspuns scris că nu se va face niciun punct de lucru!”, a menționat Ana Bratu.

„Eu o să solicit din nou, ca măcar o dată pe săptămână să vină un reprezentant al Casei de Pensii Caraș-Severin în Caransebeș. Dacă nu se rezolvă la agenție, o să facem o solicitare în scris la Ministerul Muncii și Justiției Sociale”, a menționat prefectul Matei Lupu.

Amintim că punctele de lucru din Caraş-Severin ale Casei Judeţene de Pensii au fost desfiinţate tot de către un Guvern PSD: în 2015, de Guvernul Ponta.

CITEŞTE ŞI: SCANDALOS. Casele locale de pensii, desființate. Vezi motivele!