Drumuri mai bune la frontiera cu Serbia

Programul de asfaltare a drumurilor din Caraș-Severin continuă cu cele județene sau chiar comunale, care niciodată nu au cunoscut asfaltul. Vestea bună vine și pentru cărășenii care trec frecvent granițele țării. Asta pentru că, banii care vin de la Guvern, sunt investiți în reabilitarea Drumului Comunal care leagă localitatea Grădinari de frontiera cu Serbia.

Deși este vorba despre numai 3,7 kilometri, drumul comunal are o importanță deosebită pentru cei care tranzitează în Serbia, dar și pentru turiștii care intră în țară, prin Caraș-Severin. Potrivit statisticilor pe care le-au furnizat oficialii de la Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Caraș-Severin, într-un singur weekend, zeci de mii de oameni trec granița. „În numai 24 de ore, peste 85.000 de persoane au tranzitat punctul de trecere de la Naidăș”, a spus Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Caraș-Severin. Acest aspect relevă faptul că frontiera cu Serbia este tranzitată des de cărășeni, chiar și pentru uzualele cumpărături, datorită faptului că produsele sunt mai ieftine în țara vecină.

De unde vin banii
Oficialii de la forul județean explică faptul că mai multe drumuri din Caraș-Severin vor fi asfaltate în perioada următoare. „Banii vin de la Guvern, prin Programul 10.000 de kilometri, așa cum este el cunoscut. Noi am trimis o listă de propuneri cu drumurile pe care le dorim asfaltate, iar apoi o parte dintre acestea au fost aprobate în comisia tehnică. În etapa a doua urmează să fie cuprinse și alte drumuri”, a spus Ianăș Roșeți, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat, din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin. Pe lângă drumul care face trecerea din România în Serbia, alte 21 de șosele județene sau comunale vor fi reabilitate și asfaltate.

În numai 24 de ore, peste 85.000 de persoane au tranzitat punctul de trecere de la Naidăș”, Alina Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Caraș-Severin

Comments

  1. Mircea says:

    85.000 in 24 de ore ????? Cam greu.