Port și plajă de milioane la Pojejena

Comuna Pojejena a câștigat un proiect european în valoare de peste 1 milion de euro. Acesta se referă la înființarea unui complex turistic pe malul Dunării, dar este imporant și pentru schimburile economice cu sârbii, pentru că este zona este prevăzută cu un port.

Proiectul a fost aplicat de Consiliul Județean Caraș-Severin, cel local din Pojejena, dar și de municipalitatea din Kladovo, pentru că este transfrontalier. Valoarea lui se ridică la puțin peste un milion de euro. „Noi contribuim cu 2% din sumă. Pe 21 ianuarie are loc deschiderea ofertelor, după care începe execuția propriu zisă. Lucrările trebuie terminate până pe data de 6 iunie”, a spus Omer Radovancovici, primarul localității Pojejena. Potrivit proiectului, zona turistică cuprinde, pe lângă port, două bazine de înot, o plajă, achiziția unui ponton, dar și lucrări de îndiguire.
Un capitol important va fi și protecția mediului, pentru că lucrările se fac în acord cu legea.
Proiectul mai prevede realizarea ofertei integrate de turism Pojejena-Kladovo. Partea bună a lucrurilor este că odată cu finalizarea lui, locuitorii din zonă vor putea lucra în domeniu, pentru că organizatorii fac sesiuni de instruire pentru antreprenori.