Drumul spre răsfățul de la Herculane înseamnă gropi, procese, sentințe cu cântec, nepăsare și nesimțire! Toate, de ani întregi!

Drumul de acces către resorturile de lux din stațiunea Băile Herculane este un adevărat dezastru! Și asta nu pentru că o parte din el e proprietate privată!

Administrația locală din Băile Herculane nu ține ritmul dezvoltării impus de mediul privat, astfel că obiective pentru a căror reabilitare și modernizare s-au cheltuit zeci de milioane de euro sunt umbrite de infrastructura învechită și deteriorată. Primarul Cristian Miclău spune că asfaltul de la Parcul Vicol înspre resorturile Afrofita, Minerva și Diana se prezintă în condiții deplorabile din cauza statului juridic al drumului, al proceselor de durată și al șmenurilor care s-au făcut în trecut în stațiune. „Drumul respectiv nu e intabulat. Nu e identificat în formatul nou. În plus, o porțiune de drum aparține unui privat. Nu suntem proprietari în momentul de față, noi am demarat niște lucrări de intabulare, dar să vedem dacă iese lucrarea. Dacă iese lucrarea putem să-l și reparăm. Persoana respectivă ne dă acordul, așa ne-a promis, sper să nu se schimbe și să reparăm drumul, altfel nu putem să-l facem pentru că nu e al nostru la momentul de față. Probabil că într-o lună, cel mult două luni, va putea fi intabulat pe Primărie”, a explicat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Persoana care deține o parte din drumul public este Vasile Teleagă, un afacerist local care își declară toată disponibilitatea pentru repararea drumului. „Eu nu am nicio problemă, am spus Primăriei de ani de zile să facem un schimb de terenuri, să-mi dea la schimb o bucată de teren în zona Gării, sau să mă despăgubească, să-l cumpere de la mine, să mă exproprieze. Eu nu mă opun reabilitării. Au fost niște consilieri locali care s-au opus. Eu nu împiedic sub nicio formă, dimpotrivă, sunt gata să ajut pentru dezvoltarea orașului, eu m-aș bucura să se facă acel drum”, a spus Teleagă.

Dacă lucrurile stau exact așa cum spun Miclău și Teleagă, înseamnă că, în sfârșit, spre resorturile amintite se va putea circula curând în condiții civilizate. Lucru absolut obligatoriu și de bun simț având în vedere contribuția semnificativă a acestor investitori la bugetul local al orașului. Investitori care nu au nicio vină că la Herculane s-a șmenuit aproape orice. „Acea bucată de drum deținută de un privat din Herculane a fost obținută prin hotărâre judecătorească, prin 2004, cred. Are hotărâre judecătorească irevocabilă prin care a câștigat terenul, are punere în posesie de către un executor. Într-adevăr, e discutabilă sentința, dar nu poți să pui la îndoială o sentință judecătorească. Din punctul meu de vedere nu e chiar ok , dar ce să-i faci la o sentință judecătorească?! El și-ar da acordul pentru reparații, așa a zis în ședința de Consiliu Local. Eu de când sunt la Primărie numai intabulez drumuri, poduri, clădiri. Așa s-a pierdut și stadionul, întrucât statul român nu a făcut demersurile necesare ca să-și intabuleze proprietățiile”, a mai spus primarul Miclău.

Consilierul local PNL Doru Coșei acuză în stânga și-n dreapta în acest caz care știrbește din valoarea unor investiții uriașe, așa cum s-au făcut la „Afrodita”, „Minerva” și „Diana”. „Am avut proiect pe ordinea de zi, votat, bugetat, nu s-a pus în aplicare. De ce?! Pentru că există un Vasi (n.r. – Vasile Teleagă) care are o proprietate obținută prin uzucapiune, o bucățică din drumul respectiv. Putem să o preluăm la Primărie prin expropriere! El nu putea prin uzucapiune să obțină un drum de acces. Acolo sunt investiții de peste 30 de milioane de euro! Nu s-au pus în aplicare o mulțime de proiecte inițiate de consilierii PNL, comunicarea noastră, a consilierilor, cu primarul zero. Situația asta e de la începutul mandatului. Primarul a fost dezlipit de noi. Noi nu avem acces deloc la Primărie, suntem simpli consilieri”, a acuzat Coșei.