Drumul sirienilor spre Austria a fost oprit de polițiști pe A1! Călăuzele sunt cercetate pentru trafic de migranți

explo 1000x200

Polițiștii au organizat un filtru pentru combaterea migrației ilegale, ocazie cu care au oprit un microbuz despre care existau suspiciuni că transportă imigranți. Zece sirieni au fost găsiți în compartimentul de marfă.

Filtrul organizat de polițiștii de la frontieră pe autostrada A1 a oprit un transport ilegal de imigranți în jurul orei 21.30. Microbuzul care urma să realizeze deplasarea unor sirieni de la Timișoara către frontiera cu Ungaria a fost oprit în timp ce mergea spre Arad. Zece bărbați au fost găsiți în compartimentul de marfă în timp ce doi timișeni, șoferul de 22 de ani și însoțitorul de 18 ani, dădeau declarații polițiștilor. Toți cei aflați în microbuz au fost conduși la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.

Imigranții cu vârste cuprinse între 19 și 40 de ani au declarat că voiau să ajungă în Austria. Cetățenii români care și-au asumat rolul de călăuze le-au spus polițiștilor că planul era să transporte sirienii într-o parcare de TIR de pe autostradă contra sumei de 1.000 de lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș coordonează verificările pentru depistarea tuturor celor implicați și documentarea întregii activități infracționale. Infracțiunile cercetate sunt trecerea ilegală a frontierei de stat și traficul de migranți. Cei doi români au fost reținuți pentru 24 de ore, în timp de sirienii au fost introduși într-un centru de carantină pentru 14 zile.