Medicul Virgil Musta: „Atenţie la respectarea măsurilor şi de 1 Mai! Pericolul nu a trecut!”

Virgil Musta, medicul timişoarean de la Spitalul „Victor Babeş”, atrage atenţia că pericolul contactării noului virus nu a trecut şi face apel la responsabilitate din partea cetăţenilor mai ales în această perioadă, în zilele libere de 1 Mai, când tentaţia de a ne întâlni cu prietenii şi cu rudele este mare.

Un 1 Mai altfel ne aşteaptă în acest an. Dacă până acum am obișnuit să ieşim la un grătar şi la iarbă verde cu cei dragi, acum trebuie să stăm acasă. Nu putem să dărâmăm ceea ce am câştigat prin responsabilitatea demonstrată cu ocazia sărbătorile pascale, spune medicul Virgil Musta.

„Atenție vă rog la respectarea măsurilor și de 1 Mai, pentru a consolida ce am câștigat prin responsabilitatea dovedită la sărbătorirea Paștelui! În primul rând, vreau să vă spun că m-a bucurat mult responsabilitatea dovedită de majoritatea oamenilor pe perioada sărbătorilor pascale și mulțumesc tuturor pentru înțelegere, efort și răbdare. Acum ne bucurăm cu toții de venirea primăverii și de zilele libere de 1 Mai. Anul acesta trebuie însă să fim mai precauți, pentru a nu avea motive de întristare ulterior. Putem sărbători 1 Mai, cum crede fiecare, chiar cu mici și grătare cum ne-a intrat deja în obicei, dar în familie, iar cu prietenii putem vorbi la telefon sau să ne vedem online”, a precizat Virgil Musta.

Pericolul nu a trecut, atenţionează medicul, care face apel încă o dată la răbdare, înţelepciune şi la responsabilitate.

„Pandemia nu a trecut! Nu vă adunați în grupuri. Nu frecventați zonele publice aglomerate. Protejați în continuare persoanele cu risc și respectați vă rog toate recomandările pe care deja le cunoaștem.

Până acum, pandemia este ținută sub control la noi și aceasta datorită în special responsabilității și eforturilor voastre, pentru că marea majoritate a înțeles cât de importante sunt recomandările noastre pentru sănătatea și chiar viața tuturor.

Sigur că trecem încă printr-un moment greu, dar trebuie să mai rezistăm, pentru a ne bucura mai târziu în «echipă completă». E necesar să mai avem răbdare. Fiți înțelepți și responsabili!”, a continuat medicul.

Acesta s-a arătat optimist şi a spus că dacă vom trece cu bine şi peste această perioadă vor apărea veşti mai bune şi că situaţia generală provocată de coronavirus se va îmbunătăţi.