O singură persoană se mai află în izolare la domiciliu la Moldova Nouă: „Recomand tuturor în perioada de weekend prelungit să stea acasă!”

Dacă, imediat după sărbătorile pascale, orașul de la malul Dunării înregistra 42 de persoane în izolare la domiciliu, acum, numărul acestora a scăzut semnificativ. Actualmente, o singură persoană se mai află în autoizolare, Moldova Nouă menținându-și poziția în privința infectărilor cu noul coronavirus: zero cazuri.

„Deocamdată, mulțumim lui Dumnezeu, cetățenilor și tuturor celor care au înțeles respecte legislația și ordonanțele militare, nu avem niciun caz confirmat de coronavirus. La spital au apărut câțiva cetățeni care au prezentat simptome, însă nimic confirmat. Pe zona de izolare la domiciliu, în acest moment, mai avem o singură persoană. Acest lucru este posibil deoarece oamenii nu au mai venit de Paște acasă, ei preferând să rămână în străinătate decât să fie carantinați”, a explicat primarul Adrian Torma.

Edilul-șef se arată totuși îngrijorat atunci când vine vorba de revenirea persoanelor plecate în străinătate la munci sezoniere: „Problema cea mai gravă va fi în momentul în care cei care au plecat la munci sezoniere, și avem din zonă, se vor întoarce. Atunci va crește din nou numărul celor care fie vor fi în autoizolare, fie în carantină, în funcție de ordonanțele militare care vor apărea atunci când aceștia vor reveni”.

leader board 728 x 90 px

Pentru a evita apariția situațiilor neplăcute în orașul pe care îl conduce, șeful administrației publice locale de la Dunăre îi îndeamnă pe cetățeni să respecte în continuare măsurile impuse de autorități, mai ales în acest weekend prelungit. Altfel s-ar putea ca mijlocul lunii mai să nu coincidă cu primele măsuri de relaxare, ci din contră, cu o nouă prelungire a stării de urgență:

„Ideea este să respectăm aceste ordonanțe militare. Evident, e frustrant deja pentru copii, pentru vârstnici și pentru noi toți să nu avem contactul social cu prietenii, familiile noastre, dar recomand tuturor în această perioadă de weekend prelungit să stea acasă, să respecte ordonanțele militare. Există și riscul unor amenzi pe care nu ni le dorim la bugetul local. Sperăm să ne vedem, după 15 mai, într-un mediu mult mai plăcut și să putem socializa unii cu ceilalți. Dacă vom respecta actualele ordonanțe militare, nu vom avea surprize neplăcute. Dacă nu, și vom avea o explozie de cazuri de infectare și, doamne ferește, o creștere a numărului de decesuri, cu siguranță, actualul guvern va prelungi starea de urgență. Eu îmi doresc să respectăm regulile și să avem parte de condiții mult mai ușoare pentru următoarea perioadă, mai exact după 15 mai”, a mai ținut să transmită primarul orașului din Clisura Dunării.