Drumul indienilor spre vestul Europei a fost oprit de poliţişti la Goruia! Călăuzele sunt cercetate pentru trafic de migranţi

Noul coronavirus nu reprezintă o barieră în calea migranților hotărâţi să ajungă ilegal spre vestul Europei. Trei români sunt cercetați pentru infracțiunea de trafic de migranți, aceștia fiind călăuzele celor şase cetățeni străini opriți la timp de polițiștii de frontieră cărășeni în încercarea de a trece fraudulos granițele țării.

Weekendul trecut, sâmbată, 4 iulie, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 19.30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe raza localităţii Goruia (DJ 581), judeţul Caraş-Severin, un autoturism marca BMW înmatriculat în România, condus de o persoană de sex feminin, domiciliată în judeţul Alba.

La scurt timp, pentru verificări, a fost oprit un alt autovehicul, marca Mercedes Vito, înmatriculat în România, cu care călătoreau doi cetățeni români, cu domiciliul în judeţul Hunedoara. În mijlocul de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, șase cetăţeni străini, cinci bărbaţi şi o femeie, fără documente de identitate asupra lor.

Întrucât exista suspiciunea că autoturismul BMW avea rol de antemergător, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii români şi străini la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cetăţenii români intenţionau să îi ajute pe cei şase indieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Drept urmare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cei trei cetățeni români şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei şase indieni.

„Recomandăm cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop: 0219590”, transmit reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

Sursa foto principal: voceatimisului.ro.