Dacă ar candida Vela, nu s-ar mai pune problema câștigătorului! Cu Dunca, în schimb, Hurduzeu e favorit!

Unul dintre primarii liberali din Caraș-Severin atrage atenția că omul de afaceri Romeo Dunca pleacă din postura de outsider în fața lui Silviu Hurduzeu în competiția electorală pentru șefia consiliului Județean, PNL urmând să rateze, a doua oară consecutiv, fotoliul de președinte. În 2016, fusese râvnit chiar de Marcel Vela, actualul ministru de Interne.

Nu toată lumea e încântată în PNL de candidatura lui Romeo Dunca pentru președinția administrației județene în Caraș-Severin, dar prea puțini liberali au curajul să o spună public. Nicolae Orăvicean, primarul comunei Berliște, este unul dintre cei care are curaj. „Dacă ar candida Vela, cred că nu s-ar mai pune problema câștigătorului. Pe Dunca eu nu îl cunosc personal. Sigur, are niște performanțe pe zona privată, dar nu are legătură. Sunt rezervat. Timp mai este, dar el nu are notorietate în comunități, mă refer la alegători, el trebuie să își facă notorietatea de rigoare. Eu nu îl cunosc personal, nu știu câți primari îl cunosc, deci probabil că nu îl cunosc mulți primari”, a spus Orăvicean pentru expressdebanat.ro.

Romeo Dunca nici nu-și pune prea multă bază în primarii PNL și ceilalți membri de partid. Îi e suficient că-i are în spate pe Nelu Popa, Marcel Vela și Ilie Bolojan, a dezvăluit omul de afaceri. „Aici se vede imaturitatea domnului Dunca, imaturitatea politică. Un om politic ca Vela nu ar fi făcut asemenea afirmație. Vela, spre exemplu, nu uită să spună că poziția lui de ministru se datorează oamenilor oamenilor din jur, oamenilor partidului, organizațiilor și așa este până la urmă. Peste o lună poate să se schimbe lucrurile, dar, acum, sigur că Silviu Hurduzeu are un avantaj. Hurduzeu pleacă în alegeri cu experiență, sigur știe cum funcționează un Consiliu Județean, știe administrație județeană, acum deja știe problemele care sunt. Pe de altă parte, rezultatele lui Bolojan, rezultatele lui Vela, rezultatele lui Nelu Popa nu înseamnă voturi neapărat pentru Dunca. Lui îi trebuie câteva zeci de mii de voturi, nu trei voturi. Ori acele zeci de mii de voturi sunt cetățenii acestui județ, alegătorii acestui județ. Poți să fi un om de business foarte performant și să clachezi în politică. Mulți oameni de business pe care ei i-am cunoscut și au intrat în politică  au eșuat și se știu, au eșuat pentru că e cu totul altceva”, a mai comentat Nicolae Orăvicean.

banner 970 x 250