Drumul de aur al apei Aur`a, la nepăsarea autorităților

Din cauza condițiilor grele de iarnă, drumul Bocșa – Ocna de Fier este impracticabil atât pentru salvare, autobuzul școlar, cât și pentru camioanele care ar trebui să transporte sticlele îmbuteliate cu apa Aur`a. 

Petre Panescu, primarul localității Ocna de Fier, a făcut, în această dimineață, un apel către autoritățile județene în vederea demarării lucrărilor de deszăpezire pe drumul Bocșa – Ocna de Fier, care este circulabil doar pe o singură bandă.

„De la ora 5 jumate, autobuzul care transportă elevii de la Dognecea la Bocșa a rămas înzăpezit în primul viraj de la urcare la mânăstire. Astăzi trebuie să vină tiruri pentru Cehoslovacia care transportă sticle pentru fabrica de apă Aur`a și nu au reușit să urce panta de la Bocșa spre Ocna de Fier”.

Primarul localității a menționat că firma care a câștigat licitația nu și-a prea făcut datoria așa cum trebuie. „De vineri până astăzi un singur utilaj a trecut de patru ori și cu o lamă care nu știu dacă are 1 m jumate poate pentru ulițe, dar nu pentru drum județean”.

Revolta cetățenilor și a autorităților locale este creată și de lipsa curentului ce a fost întrerupt de vineri, a revenit sâmbătă și acum s-a luat din nou din cauza pomilor căzuți pe firele de înaltă tensiune.

„Și aici este o problemă pentru că am cerut în scris atât la Drumurile Județene, cât și la Ocolul Silvic să primesc permisiunea ca să defrișez de pericole toți pomii care sunt aplecați pe fire și mi s-a dat răspuns că nu am voie. Eu totuși am intervenit pentru că nu se putea accepta o asemenea situație, deoarece pomii cad în drum chiar de la prima zăpadă. Sunt căzuți pomii și se circulă în unele zone pe o singură bandă și cred că datoria de a-i defrișa și de a-i tăia acum, în cazul acesta de zăpadă, este tot a firmei care are deszăpezirea, nu pot eu ca primar să mă duc să le fac treaba altora și alții să încaseze banii”.

Drumul pe care zilnic este transportată apa de aur către metropolele lumii este un adevărat coșmar atât iarna, cât și vara. În vara acestui an  gropile adânci apărute pe toată raza drumului au fost peticite, dar așa cum era de așteptat, gropile au reapărut.

„Sper ca la primăvară să îl facem din nou, circulă mașinile mari cu piatră, au și ei firmă, este drum județean, nu pot să intervin să îi opresc. Au trecut și pe rută ocolitoare mai puțin cu lemnele, privații nu prea vor să treacă pe rută ocolitoare. Din cauza mașinilor mari se fac gropi, ce să facem? Și ei plătesc taxe, rovinieta, noi din primăvară sper să intervenim din nou și să reparăm gropile care s-au făcut”, a mai adăugat Petre Panescu.