Drum ca-n palmă spre eternitate

Starea drumurilor este un aspect care îi doare pe cei mai mulți cărășeni. În unele comune însă s-au accesat deja fonduri pentru asfaltări, în timp ce în altele s-au început și lucrările. Sub semnul crucii.

Comuna Sasca Montană se poate lăuda cu proiecte scrise, depuse și acceptate spre finanțare. Unul dintre ele are alocată suma de aproximativ 1 milion de euro prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale și presupune asfaltarea străzilor din comună. Având în vedere că au fost depuse și acceptate și proiecte care presupun alimentarea cu apă și canalizare în 3 sate aparținătoare, Primăria nu poate demara lucrările de asfaltare în zonele unde ar urma ulterior să spargă din nou. Așa că, deocamdată, s-au început lucrările pe drumurile ce duc spre… cimitire. Cel mai avansat este cel din satul Sasca Montană.

„Se lucrează la toate drumurile deodată, dar acesta e cel mai avansat, pentru că a fost început primul. Se asfaltează pe fonduri europene obținute prin AFIR. Avem 1 milion de euro, dar nu începem restul străzilor până nu băgăm apa și canalul. La cimitir nu e cazul de canal, iar pentru apă avem spațiu suficient și putem trage. La Sasca Montană avem apa trasă de mult. Nu e logic să asfaltăm și să spargem apoi”, declară primarul Ion Poplicean pentru Express de Banat.

În ceea ce privește soarta celorlalte străzi, totul depinde de proiectele privind apa și canalizarea. Edilul-șef al comunei Sasca Montană speră ca în cel mai scurt timp lucrările să fie scoase la licitație, iar în toamnă să fie demarate cele trei proiecte care însumează aproape 24,5 milioane de lei și vizează localitățile aparținătoare Bogodinț, Slatina Nera și Potoc.