Droguri și substanțe toxice distribuite în școlile din Caransebeș de gruparea lui „Muroiu”!

Amănunte tot mai șocante ies la iveală după ce DIICOT a destructurat grupul infracțional organizat specializat în comercializarea de etnobotanice și alte amestecuri cu efect psihoactiv care acționa în municipiul Caransebeș, dar care plasa astfel de droguri și în Oțelu Roșu sau Reșița.

Șapte persoane au fost arestate preventiv în urma celor 17 percheziții domiciliare făcute, în 1 noiembrie, în Caransebeș. Printre acestea și Radu Antoniu Traian, cunoscut în rândul consumatorilor de droguri drept „Muroiu”. Chiar dacă aceștia nu suflă o vorbă în fața organelor de cercetare penală sau a judecătorului de drepturi și libertăți, amănunte șocante legate de activitatea lor infracțională au ieșit deja la lumină. Gruparea lui „Muroiu” nu se mulțumea cu profitul realizat din vânzarea pe piața românească a etnobotanicelor importate din China, ci maximiza profitul amestecând substanța activă cu diverși solvenți, cum ar fi acetona, dar și cu alte substanțe toxice. Șocante sunt și amănuntele legate de piața de desfacere. În principal, astfel de etonobotanice și amestecuri toxice le erau vândute elevilor de liceu și chiar copiilor din școlile generale! Adolescenți care nu-și permiteau să plătească prea mult pentru astfel de tentații. Astfel, lor le erau oferite doze la prețuri de 30 de lei!

Curtea de Apel Timișoara a ținut cont și de alte aspecte, astfel că a confirmat arestarea preventivă a celor șapte, așa cum fusese dispusă de Tribunalul Caraș-Severin. „În acest moment, consider că e nevinovat, clientul meu se bucură de prezumția de nevinovăție. El a solicitat instanței să fie plasat în arest la domiciliu, iar eu am arătat că nu trebuie să se confunde infracțiunile de care e acuzat cu persoana inculpatului. Dacă instanța are în vedere doar infracțiunile de care e acuzat și nu și alte circumstanțe personale, se încalcă prezumția de nevinovăție”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin, apărătorul lui „Muroiu”.