Dragoste pentru copiii bolnavi de cancer! Timișorenii au dăruit un cadou împachetat într-o faptă bună!

Mai mulți voluntari din cadrul Asociației Little People au împachetat zeci de cadouri în schimbul unei donații – totul pentru copiii internați în secția de Oncopediatrie a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

„Când ne-au văzut, unii oameni au mers să cumpere cadou și s-au întors înapoi doar ca să îl împachetăm noi”, sunt cuvintele Karinei Pele, voluntar în cadrul Asociației Little People, un om care își dedică o parte din timpul liber pentru copilașii bolnavi de cancer. Micul stand, frumos amenajat în incinta Iulius Mall, era plin cu hârtii, fonte, inimioare și foi de împachetat. Singurele lucruri de care voluntarii mai aveau nevoie erau cadourile. Iar acestea nu au întârziat să apară.

Banii strânși se folosesc pentru diferite activități care îi ajută pe cei mici să rămână cu zâmbetul pe buze și să le dea putere astfel încât să poată înfrunta boala.

„Voluntarii Little People merg în fiecare zi, acum mai nou, chiar și sâmbătă și duminică timp de trei ore la camera de joacă. În cazul copiilor care nu se pot deplasa, mergem la marginea patului lor. Activitățile sunt diverse, în funcție de vârsta copiilor. Desenează, pictează, colorează și de fiecare dată încercăm să facem și o parte terapeutică. În sensul că cei mici sunt bolnavi, unii conștientizează boala, alții poate nu conștientizează și cumva încercăm să îi facem să înțeleagă emoțiile prin care ei trec. Făcând aceste lucruri, cumva te apropii mai mult de copil și astfel el îți povestește ce are pe suflet”, a spus Karina Pele, voluntar în cadrul asociației.

Asociația Little People România este formată din oameni care ajută copii bolnavi de cancer din mai multe orașe și spitale din România și Republica Moldova. Prin intermediul activității zilnice a specialiștilor și voluntarilor, 2000 de copii bolnavi de cancer învață anual să spună „nu mi-e frică!” în fața bolii.