Dragoș Curelea, convins că municipiul Caransebeș poate deveni un pol de atracție în industria turismului

Dacă Reșița se poate dezvolta pe ceea ce îi poate oferi Muntele Semenic, cu toate oportunitățile sale, Caransebeșul ar putea să aibă, pe lângă industrie, și o deschidere spre o afacere profitabilă, așa cum este Muntele Mic.

Candidatul USR-PLUS pentru fotoliul de primar al municipiului de pe Timiș și Sebeș, Dragoș Curelea, nu exclude posibilitatea ca orașul în care trăiește să devină un important centru turistic, mai cu seamă că, din punct de vedere geografic, este foarte bine poziționat pentru turiștii ce vin dinspre Timiș, Ardeal sau Oltenia.

„Caransebeș poate deveni un pol de atracție, de tranzit. Nu putem să facem un turism de sejur în Caransebeș, dar un turism de tranzit, mai ales pentru că avem aeroportul, pe care tot susținem că îl vom deschide. Turismul este cel mai lovit de pandemie în această perioadă, o să trecem peste ea, dar vreau să spun că este o industrie foarte sensibilă, vin niște bani. Însă, pentru ca să se întâmple așa, trebuie niște oameni specializați care să lucreze, să facă niște strategii astfel încât turiștii să revină. Dacă cineva revine înseamnă că ai făcut treaba foarte bună.”, spune Curelea.

Ca unul care a investește în domeniul turismului, candidatul USR-PLUS este de părere că nu este suficient să bagi bani în promovare, dacă omul vine o dată și nu mai vine a doua oară.

„Eu lucrez în domeniu cu oameni care fac circuitul în România și spun că avem cele mai proaste drumuri. Într-adevăr, județul este foarte întins, avem 800-1.000 km de drum județean. Totuși, suntem pe ultimul loc, toți ceilalți au mai mișcat ceva. Ne uităm la vecinii de la Hațeg, care este un orășel, a avut norocul cu Arsenie Boca lângă, a făcut minuni pe turismul cultural și credincios, dar când a mai scăzut numărul turiștilor credincioși, s-au mutat pe aventură având Retezatul lângă. Oamenii și-au dat silința. Ceva de genul ăsta putem să facem și la Caransebeș. Având Muntele Mic lângă, cu domnul Dunca, care a investit și mai vrea să investească pe Muntele Mic”.

Despre Dunca Dragoş Curelea spune că nu vrea să creeze polemici cu cei care îl contestă și vede partea plină a paharului: „Eu am văzut că a investit, acum sigur că există dreptate și acolo, și acolo. Eu apreciez că a investit. Există un telescaun și o pârtie ok pe Muntele Mic”.

(E)