Dovleci gigant și concerte la un important festival organizat la Kikinda, în Serbia. Vama Lunga, deschisă non-stop timp de 4 zile

img 1478
picnic iulius1000x100

Cel mai așteptat festival al toamnei, Zilele Dovleacului, are loc în acest sfârșit de săptămână în orașul sârbesc Kikinda. Cu ocazia evenimentului, la care sunt așteptați să participe mii de români, punctul de trecere a frontierei Lunga va fi deschis 24 de ore din 24.

Bănățenii, și nu numai, sunt așteptați să participe, de joi până duminică, la cel mai așteptat eveniment al toamnei. Este vorba de Zilele Dovleacului, care a ajuns la ediția cu numărul 36. Evenimentul are loc în orașul sârbesc Kikinda, aflat la o distanță de aproximativ 70 de kilometri de Timișoara. Concret, festivalul se desfășoară în perioada 9 – 12 septembrie, iar organizatorii au pregătit un program bogat.

Zilele Dovleacului au devenit un brand al orașului, când cel mai mare număr de turiști vin să viziteze orașul. Manifestarea începe joi, iar una din zilele de forță este și vineri, când 500 copii îmbrăcați în costume de toamnă vor face o defilare prin mijlocul orașului Kikinda. Sâmbătă este ziua principală și începe cu ce altceva decât cu micul dejun bănățean. Gospodinele vor pregăti plăcinte din dovleac și alte specialități. Sâmbătă și duminică veți găsi pe străzile orașului standuri unde se vor vinde aceste produse”, a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Timișoara, Mariana Mircov, reprezentantul organizației turistice din Kikinda.

leader board 728 x 90 px

img 1475

Cel mai așteptat moment din cadrul festivalului va fi măsurarea celui mai greu dovleac, dar și al celui mai lung dovleac, în ziua de sâmbătă. În seara zilei va avea loc și un concert pe scena festivalului, susținut de îndrăgita solistă Svetlana Ceca Raznatovic.

Potrivit reprezentanților Primăriei Kikinda, pentru ca turiștii să ajungă mai ușor în Serbia, de joi până duminică, punctul de trecere a frontierei Lunga, din județul Timiș, va fi deschis 24 de ore din 24.

Împreună cu organele abilitate din România și din Serbia, punctul de trece a frontierei Lunga va fi deschis 24 de ore din 24 pe perioada manifestației. De vineri, ora 07.00, până la ora 24.00, duminică seară, ora sârbească, sau ora 01.00, ora românească. La Zilele Dovleacului veți putea să-l cunoașteți pe omul trecut în Cartea Recordurilor, care a produs dovleacul mai mare de patru metri, este cetățean al orașului Kikinda. De asemenea, îl veți vedea pe omul a cultivat dovleacul de 636 de kilograme. Recordul de cel mai lung dovleac, de 3,63 metri, s-ar putea depăși anul acesta. Veți putea degusta lichior de dovleac, unt de dovleac, plăcintă cu dovleac. Parcarea este gratis în orașul Kikinda pe perioada manifestației”, a explicat Sașa Talackov, consilier în Primăria Kikinda.

La ultima ediție a Zilelor Dovleacului au participat aproximativ 7.000 de români, majoritatea fiind din județul Timiș.

zilele dovleacului

img 1487

img 1483