„Două tone de monede” pentru copiii cu afecțiuni hemato-oncologice

acad mamicilor

Academia Mămicilor din Timișoara a reluat proiectul caritabil „Două tone de monede”, care are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii cu afecțiuni hemato-oncologice de la Spitalul „Louis Țurcanu”.

În centrul orașului a fost montată cutia în care se strâng bani pentru a putea fi cumpărate medicamentele care lipsesc de pe piața farmaceutică.

„Puteți găsi cutia în zona centrală a orașului, în Piața Victoriei, chiar în spatele monumentului dedicat Revoluției din 1989. Fără aceste medicamente, din păcate evoluția și starea de sănătate a micuților este pusă mereu sub semnul întrebării”, transmite echipa AMT.

leader board 728 x 90 px

Prima ediție a campaniei s-a desfășurat în 2018 când a fost depășite cele două tone, suma strânsă fiind de 32.000 de euro pentru tratamentul necesar copiilor cu afecțiuni hemato-oncologice.

academia mamicilor timisoara

Campania se desfășoară cu sprijinul Primăriei Timișoara, în parteneriat cu Departamentul de Asistență Socială din cadrul Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie și Centrul de Excelență Arad. De asemenea, sunt implicate o serie de firme private.

Cetățenii pot să pună monede în cutie până în 4 octombrie inclusiv. Academia Mămicilor din Timișoara a fost inițiată în 2014 de către mai multe cadre didactice din cadrul Departamentului de Asistență Socială al Universității de Vest. Scopul acțiunilor desfășurate este acela de a susține educația, cercetarea și asistența socială.