Primăria Timișoara, la a doua încercare de a găsi proiectant pentru pistele de biciclete pe sub două poduri

Primăria Timișoara încearcă pentru a doua oară să găsească o firmă care să realizeze proiectarea tehnică pentru amenajarea pistelor de biciclete pe sub podurile Dacilor și Șaguna, pe malul Begăi. La prima licitație publică nu a fost depusă nicio ofertă.

Primăria Timișoara dorește să asigure o continuitate a pistelor de biciclete aflate pe cele două maluri ale râului Bega. Astfel, la sfârșitul lunii iulie, a lansat o licitație publică cu scopul găsirii unui proiectant care să realizeze studiul de fezabilitate pentru amenajarea pistelor de biciclete pe sub Podul Dacilor și Podul Șaguna. Însă licitația a fost un eșec, pentru că nu a depus oferte nicio firmă.

Municipalitatea timișoreană nu renunță la idee, astfel că, în această lună, a lansat cea de-a doua licitație pentru achiziționarea de „servicii de proiectare aferente obiectivului de investiții – studiu de fezabilitate amenajare piste de biciclete pe sub Podul Dacilor și Podul Șaguna”.

leader board 728 x 90 px

Traseul supus amenajării se desfășoară în partea de est a Municipiului Timişoara, de la Podul Dacilor, situat între strada Dacilor respectiv Piaţa Badea Cârţan, până la Podul Şaguna, situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna, și este destinat circulaţiei ciclistice şi pietonale”, scrie în anunțul de participare la licitație.

Valoarea totală estimată a contractului este de 83.500 lei, plus TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 18 octombrie, la ora 15.00.

Realizarea unui sistem coerent și integrat de piste de biciclete în municipiu este un obiectiv al Primăriei Timișoara, deoarece încă nu există o continuitate între toate traseele de biciclete. Sunt multe lucruri care trebuie făcute ca sistemul velo să fie îmbunătățit și extins, iar trecerile pe sub poduri sunt dintre cele mai dificile lucruri, tocmai de aceea începem cu acestea”, declara Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, în luna iulie.