Două străzi intens circulate din Timișoara, care nu au fost modernizate niciodată, intră în reabilitare

Două străzi intens circulate, aflate în zona Modern din Timișoara și care nu au fost modernizate până acum, vor fi reabilitate în cadrul unui proiect în valoare de peste patru milioane de lei.

Primăria Timișoara informează că două străzi importante din zona Modern urmează să fie reabilitate. Este vorba de străzile Orăștie și Alpiniștilor, intens folosite de către șoferii care intră în oraș pentru a evita aglomerația de pe Calea Dorobanților, și nu numai.

Recent a fost semnat contractul de execuție pentru modernizarea celor două străzi. Executantul lucrărilor, desemnat în urma licitației publice, este firma PORR Construct, iar valoarea investiției se ridică la 4,1 milioane lei, cu TVA inclus. Lucrările ar urma să fie finalizate în opt luni de la semnarea ordinului de începere.

leader board 728 x 90 px

Aceste străzi nu au fost modernizate până acum şi nu mai corespund condiţiilor de trafic. În prezent, traficul care se desfăşoară pe străzile Orăştie şi Alpiniştilor este rutier şi pietonal, fiind destinat circulaţiei autovehiculelor ce tranzitează locația, nevoii de acces a riveranilor la proprietăţi şi asigură legătura cu artera de penetraţie dinspre Lugoj, în municipiu. În zonă nu sunt amenajate locuri de parcare şi nici piste pentru biciclete. Trotuarele sunt degradate, prezintă fisuri multiple pe unele sectoare sau lipsesc pe alocuri, circulaţia pietonilor fiind îngreunată. Starea străzii este precară din punct de vedere al practicabilităţii, prezentând denivelări, degradări sub formă de gropi și spații verzi neamenajate, cu autovehiculele parcate haotic pe carosabilul sau pe spaţiul verde, obstrucţionând circulaţia rutieră”, a informat Primăria Timișoara.

Lungimea străzilor care vor fi modernizate este de 827 de metri. Lucrările vor consta în amenajarea suprafeței carosabilului, se vor realiza 81 de accese la proprietăți, se vor monta rigole prefabricate, se vor amenaja trotuare și piste pentru biciclete. De asemenea, vor fi realizate spații verzi pe 1.391 mp și se vor amenaja 91 de locuri de parcare. Totodată, va fi realizată canalizaţia subterană pentru fibră optică.