Două săptămâni de restricții suplimentare pentru 4 comune din Caraș-Severin

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

După săptămâni bune, incidența cazurilor de coronavirus a scăzut sub 2 la nivelul județului Caraș-Severin. Totuși, există localități în care rata de infectare a crescut în ultimele 14 zile, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a dispus măsuri mai aspre care intră în vigoare mâine.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin s-a reunit astăzi pentru a lua act de situația privind coronavirusul. S-au luat noi decizii privind 4 comune în care, în ultimele 14 zile, incidența a crescut, depășind pragurile stabilite la nivel național, fapt care impune restricții suplimentare.

Comuna Doclin a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, ajungând la 3,04, ceea ce înseamnă că de mâine până în 14 mai aici nu pot fi organizate spectacole sau concerte, iar localurile nu au voie să funcționeze la interior.

În comuna Brebu incidența a ajuns la 4,08, astfel că aici măsurile suplimentare sunt un pic mai aspre. Locuitorii nu au voie să circule fără motive bine întemeiate între orele 20.00 și 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar în aceleași zile, agenții economici trebuie să își oprească activitatea la ora 18.00.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Mult mai dure sunt de mâine măsurile pe care trebuie să le respecte cărășenii din Grădinari și Berzovia, unde incidența a depășit 7,5 cazuri la mia de locuitori. Circulația este interzisă în toate zilele săptămânii între orele 20.00 și 05.00, iar agenții economici încetează activitatea zilnic la ora 18.00.

În cele 4 comune, măsurile se impun de mâine și, în funcție de evoluția cazurilor de COVID-19, se aplică până în 14 mai. Nu sunt însă singurele localități cu măsuri suplimentare instituite de CJSU. În Goruia incidența este și acum cea mai ridicată din Caraș-Severin – 10,42. Rata de infectare este mare și la Carașova – 8,67, dar și la Cărbunari, Gârnic sau Sacu, unde incidența depășește 5 cazuri la 1.000 de locuitori.

Ca o excepție de la regulă, indiferent de numărul cazurilor de coronavirus, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei în noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 20.00 – 05.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase. La fel se va întâmpla și weekendul viitor, în vederea participării la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/