Cluburile de copii cu loc de joacă, în continuare închise la Timișoara. Explicația prefectului

Locurile de joacă în care se organizează ateliere de creație, serbări sau petreceri pentru copii sunt în continuare închise la Timișoara. Cei care le dețin sunt revoltați de faptul că deși mare parte din restricții au fost ridicate, cluburile pentru copii au activitatea suspendată. Ei invocă, printre altele, și after-school-urile care în toată această perioadă și-au desfășurat activitatea normal. 

Fie că au activitate în interior sau în exterior, locurile de joacă private au rămas închise, chiar dacă restricțiile în ceea ce privește ceilalți operatori economici au fost eliminate sau relaxate în ultimele săptămâni. Unii administratori ai acestor spații s-au adresat Prefecturii Timiș, în încercarea de a afla care este argumentul pentru care activitatea acestor cluburi rămâne în continuare suspendată.

Unul dintre cei care s-au adresat Prefecturii Timiș deține un club de copii care funcționează din 2019 în Timișoara, oferind zone indoor și outdoor pentru aniversări, petreceri tematice, ateliere pentru dezvoltare personală și recreative. Activitatea clubului a fost suspendată începând din octombrie 2020.

„Pe tot parcursul anului 2020, în perioada în care am avut voie să funcționăm, ne-am desfășurat activitatea respectând regulile de protecție și prevenție împotriva transmiterii SARS COV 2, neavând niciun incident în toată această perioadă. Totodată, pentru a continua activitatea în condiții de maximă siguranță, la momentul ridicării
restricțiilor am accesat programul național de vaccinare, astfel, tot personalul care intră în contact cu publicul va fi vaccinat.”, se arată în sesizarea depusă la prefectură.

La Timișoara, din 25 aprilie s-a aplicat ridicarea restricțiilor de funcționare pentru terase, interiorul restaurantelor sau jocurile de noroc. Activitatea cluburilor de copii a rămas tot suspendată, mai notează administratorul clubului din Timișoara.

„Parcurile sunt pline de copii care folosesc puținele echipamente care nu beneficiază de dezinfecție constantă, terasele cu locuri de joacă funcționează fără probleme, activitățile de after-school sau alt gen de atelier sunt permise cu toate ca reunesc același număr (sau chiar mai mare) de copii, din medii diferite. În condițiile în care deținem un spațiu exterior, echipamentele de joacă sunt dezinfectate constant, personalul este vaccinat, mesele pentru servirea de băuturi răcoritoare sunt dispuse respectând distanțarea legală, solicităm un răspuns cât mai urgent cu privire la reluarea activității. Sunt deja 7 luni de plată a chiriei, contribuțiilor și a tuturor utilităților, fără să ne putem desfășura activitatea.”, mai spune administratorul clubului.

Răspunsul prefectului de Timiș

Zoltan Nemeth invocă hotărârea de guvern cu impact asupra întregii țări în ceea ce privește activitatea cluburilor pentru copii.

„Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 432/2021 privind prelungirea stării de alertă, aceste locuri de joacă au activitatea suspendată pe durata stării de alertă, cel puțin raportat la prevederile actualei hotărâri de guvern care reglementează pe perioada de 30 de zile, aprilie-mai, durata stării de alertă, aceste activități sunt suspendate indiferent de incidență, fără a avea în vedere o anumită incidență a ratei de infectare.”, a declarat Zoltan Nemeth.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/