Noi proiecte semnate de Sorin Frunzăverde!

explo 1000x200

Alte două proiecte finanțate prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane au fost semnate recent de președintele Consiliul Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Cele două contracte vizează sprijinirea șomerilor din județul Caraș-Severin și mai multe inițiative antreprenoriale în mediul rural. Valoarea totală la care se ridică acestea este de aproape șapte milioane de lei. Primul dintre ele, și anume „Ocupare și inițiative antreprenoriale în mediul rural”, va presupune costuri în jur de cinci milioane de lei. Acesta va avea ca obiectiv general creșterea ratei de ocupare, dar și facilitarea integrării pe piața muncii a șomerilor din mediile rurale. Proiectul se adresează unui număr de 850 de șomeri, iar 600 dintre aceștia vor beneficia de programe integrate, inclusiv formare profesională pentru îmbunătățirea capacității de ocupare a unui loc de muncă.

Cel de-al doilea proiect, „Sprijinirea șomerilor din județul Caraș-Severin pentru integrarea pe piața muncii”, se ridică la valoarea totală de peste două milioane de lei și se adresează unui număr de peste trei sute de șomeri. Dintre aceștia, 290 vor beneficia de programele integrate valabile și în cazul primului proiect menționat.

Aceste două noi proiecte vor prinde viață la inițiativa Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu SC New Hope SRL, Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin, SC Praktik Consulting & Comp SRL, Consiliul Județean Mehedinți, Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Timișoara, INFOR Consorzio Interaziendale per la Formazione și comunele Berzovia, Pojejena, Slatina Timiș.

banner 970 x 250

Comments

  1. banateanuadevarat says:

    Mai lasati dracului formarile profesionale ca raman oamenii cu diplomele in buzunar! De ce nu faceti invers, sa aduceti investitori si se formeaza oamenii la locul de munca pe parcurs.Cine mai castiga niste bani, care formatori tin cuirsurile?