Sute de oameni luptă cu incendiul!

Pădurarii și autoritățile județene încearcă împreună să lichideze flăcările de pe versantul Domogled. Incendiul de vegetație a izbucnit în urmă cu cinci zile.

Două elicoptere și peste 350 de persoane se află în momentul de față în Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Din aer și de pe sol, oamenii încearcă să oprească extinderea incendiului cu apă, lopeți și pliciuri.

Intervenţia este deosebit de grea şi periculoasă, atât din cauza reliefului accidentat, preponderent stâncos, cu pante cu înclinaţii mari, a vizibilităţii reduse din cauza fumului degajat, cât şi a condiţiilor meteorologice cu temperaturi ridicate şi vânt, factori ce au contribuit la extinderea incendiului”, informează plutonier major Ancuța Balint, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Alături de pompierii cărășeni, sunt prezenți la acțiunea de stingere a incendiului și polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane. Aceștia au strâns alimente și apă pentru cei care de cinci zile se află la fața locului.

incendiu domogled2 incediu domo

Inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonelul Ion Burlui, s-a deplasat sâmbătă în județ la locul incendiului și după ce a evaluat situația a conchis că trebuie suplimentate forțele. Astfel, în momentul de față, pompieri din județele Dolj, Gorj și Mehedinți au venit în sprijinul autorităților cărășene.

banner 970 x 250