Clădire de patrimoniu scoasă la vânzare în Băile Herculane!

După ce aleșii județeni și-au dat acordul pentru vânzarea cazinoului din milenara stațiune, la cel mai recent plen, consilierii au decis că următorul obiectiv care poate ajunge în posesia unui investitor privat este Pavilionul 7, clădirea în care acum se află Hotelul Ferdinand.

Imobilul este un monument istoric. Fostă administrație militară și cazarmă, fost sanatoriu medical balnear și apoi Pavilionul 7, astăzi clădirea a fost reabilitată de un investitor privat și reintrodusă în circuitul istoric. La cel mai recent plen, aleșii județeni nu și-au exercitat dreptul de preempțiune la vânzarea imobilului, astfel că acesta poate ajunge în patrimoniul privat.  „Atunci când bunurile se înstrăinează, Consiliul Județean are prioritate să le cumpere, indiferent de obiective. Este vorba de neexercitarea acestui drept. Ne-am exprimat în privința Pavilionului 7. Am dat voie altor investitori să vină să restaureze centrul orașului stațiune”, a afirmat Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Proiecte de hotărâre mai complete
Pentru că de cele mai multe ori clădirile de patrimoniu sunt vândute la prețuri discutabile, consilierul județean Gheorghe Roșeți a cerut ca, în cazul viitoarelor solicitări de neexercitare a dreptului de preempțiune la vânzare, la proiectul de hotărâre să fie atașată și oferta investitorilor.

„Să avem pe viitor ofertele de cumpărare pentru că, în trecut, mai ales la Băile Herculane, clădirile  s-au vândut pe sume de nimic, astfel că am fi putut să le cumpărăm chiar noi”, a subliniat alesul județean. Remarca sa însă a fost combătută de vicepreședintele forului, care i-a explicat că instituția nu ar avea bani să reabiliteze tot centrul istoric al stațiunii.