Două contracte „grase” pentru drumurile din Caraș-Severin, atribuite în ultima zi din 2019!

Direcția de Drumuri Județene din cadrul Consiliului Caraș-Severin a finalizat în ultima zi din 2019 licitațiile pentru două lucrări în valoare totală de peste 25 de milioane de lei. 

E vorba de reabilitarea, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), a două drumuri județene. Ambele contracte i-au fost atribuite unei asocieri al cărei lider este o firmă din Lugoj, care a mai câștigat în cursul lunii decembrie 2019 încă patru contracte, dintre care unul de peste 10 milioane de lei. 

Contractele atribuite în ultima zi a anului 2019, unul în valoare de 16 milioane de lei (Copăcele – Zorlencior) și unul de 11,5 milioane de lei (Valeapai – Duleu – Limită județ Timiș) au fost atribuite asocierii formate din SC Compact Product SRL, deținută de omul de afaceri Vasile Cotuna, și SC Group DCM SRL, controlată de liberalul Dumitru Dinulescu.  

Asocierea Compact Product – Group DCM a mai primit de la Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin în cursul lunii decembrie 2019 un contract de peste 10 milioane de lei care vizează reabilitarea drumului județean Constantin Daicoviciu – Copăcele (8.6 km). „Constructorii vor începe lucrările imediat ce condițiile meteo o vor permite, iar durata de execuție este estimată la 6 luni pentru tronsoanele DJ 608B Copăcele – Zorlencior și DJ 585 Valeapai – Limită județ Timș și de 12 luni pentru sectorul DJ 608B Constantin Daicoviciu – Copăcele. Lucrările constau în execuția unei structuri rutiere noi pe toată suprafața carosabilă, șanțuri, podețe, acostamente și semnalizare rutieră orizontală și verticală”, susține purtătorul de cuvânt al Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, Mădălina Cotoc. 

Potrivit reprezentanților DDJ Caraș, tot prin PNDL se află în lucru un alt sector al DJ 608B, Zorlencior și Zorlențu Mare – 5,7 km.  „La finalizarea tuturor obiectivelor vom avea 25,3 km de drum modernizat, între localitățile Constantin Daicoviciu și Zorlențu Mare”, a mai declarat declarat Mădălina Cotoc. 

Potrivit datelor raportate la Ministerul Finanțelor în 2018, Compact Product a avut 90 de angajați și o cifră de afaceri de peste 10 milioane de lei. În perioada 2013 – 2019, firma lugojeană a primit contracte de lucrări publice de peste 40 de milioane de lei. Group DCM a avut în 2018 70 de angajați, o cifră de afaceri de 14.5 milioane lei și pierderi de aproape două milioane de lei. În perioada 2013-2019, Group DCM a încheiat contracte publice în valoare de peste 150 de milioane de lei. 

 

foto: pressalert.ro