Două companii sunt interesate să pună pe străzile Reșiței primele autobuze electrice

autobuze electrice resita 620x400

În cadrul licitației organizată de Primăria Reșița pentru achiziția a 10 autobuze electrice s-au înscris două firme.

Primăria Reșița cumpără 10 autobuze electrice, mai multe stații de încărcare, diferite utilaje și echipamente electrice, validatoare de bilete, sistem de e-ticketing, tehnică de calcul, inclusiv pentru imprimarea și vânzarea de bilete și carduri, dar și un sistem de management al transportului public. Investiția, evaluată la 30.301.065.54 de lei, a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în luna august, în prezent licitația aflându-se în desfășurare.

Licitația a fost deschisă, sunt doi ofertanți, iar acum ne aflăm în faza de evaluare tehnică. Nu pot spune cât mai durează această evaluare, nu am o dată precisă, depinde și de răspunsurile și clarificările primite de la ofertanți. Dar, bineînțeles, interesul nostru este să mergem cât mai rapid cu evaluarea, ca să ajungem în partea financiară și să anunțăm câștigătorul.”, a precizat Laurențiu Stanciu, directorul Direcției de Achiziții din cadrul Primăriei Reșița.

Cele două oferte primite de municipalitate sunt din partea BMC Truck & Bus (ofertant unic) și Asocierea Anadolu Automobil Rom S.R.L. (leader) și Radcom.

BMC activează în industria auto din Turcia, pentru piețele interne și externe, cu propria marcă de peste 50 de ani, compania fiind prezentă de aproape 20 de ani pe piața din Romania, cu peste 4.000 de autobuze și camioane vândute.

Anadolu Automobil Rom S.R.L este cel mai mare importator de autobuze din România, cu peste 2.500 de unități vândute până în prezent. Compania reprezintă cu succes mai multe branduri de top de autobuze din Europa (Isuzu, Karsan, SOR și Temsa), portofoliul complet de produse acoperind toate aplicațiile de transport urban, interurban și turistic.

Finanțarea pentru achiziția celor 10 autobuze electrice a fost obținută de municipalitate din fonduri europene prin proiectul „Înnoirea parcului de material rulant al operatorului de transport, inclusiv implementarea sistemului automat de taxare, a sistemului de management al flotei și crearea sistemului de informare dinamică a călătorilor în stații și în vehicule” – faza 3 a „Modernizării transportului public electric și amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat în municipiul Reșița”.